Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Εμπαίζονται από την κυβέρνηση

Την ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκαν αντιπροσωπείες της ΠΟΑΣΥ και της ΠΕΥΛΣ

Πενήντα χιλιάδες υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας εμπαίζονται για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση. Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την εκλογική αποζημίωση που δικαιούται βάσει του νόμου 2386/96 το αστυνομικό προσωπικό, παρατηρείται ένα θέατρο του παραλόγου με θύματα τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς υπαλλήλους. Ενώ ήταν γνωστό ότι το 1998 θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές, το υπουργείο Οικονομικών δεν έκανε καμιά πρόβλεψη για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης, ενώ τα συναρμόδια υπουργεία στέλνουν τους συνδικαλιστές από τον Αννα στον Καϊάφα...

Χτες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών συναντήθηκαν με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίο, για να πληροφορηθούν πότε και πόσα χρήματα θα καταβληθούν στους αστυνομικούς. Ο υπουργός, όμως, δεν είχε απάντηση, καθώς όπως είπε δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με τον υπουργό Οικονομικών... Τους ζήτησε όμως να ξαναπάνε στο γραφείο του σήμερα μετά το μεσημέρι για να τους δώσει οριστική απάντηση.

Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι πρόκειται για παραπλανητική τακτική της κυβέρνησης ενόψει της προγραμματισμένης για μεθαύριο κοινής συγκέντρωσης στην Αθήνα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Οι τελευταίοι, όμως, είναι αποφασισμένοι να κατέβουν στο δρόμο, αν δουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα τους, προσφέροντάς τους "ψίχουλα". Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές είχαν πάρει επίδομα ύψους 100.000 δραχμών, ενώ φέτος διεκδικούν όχι λιγότερη αποζημίωση από αυτή που θα δοθεί στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι πρόεδροι της ΠΟΑΣΥ και της ΠΕΥΛΣ, Δημήτρης Κυριαζίδης και Γιώργος Παναγόπουλος, συνοδευόμενοι από τον γενικό γραμματέα και τον ταμία, αντίστοιχα, των δυο συνδικαλιστικών οργανώσεων, Ιωάννη Μακρή και Φώτη Συμεωνίδη, επισκέφθηκαν χτες την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και ενημέρωσαν για τις θέσεις τους το Κόμμα. Τις αντιπροσωπείες δέχτηκε ο βουλευτής και μέλος του ΠΓ Ορέστης Κολοζώφ, ο Κώστας Βουλγαρόπουλος και ο Γιάννης Νάκης, υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για τα Σώματα Ασφαλείας.

Για άλλη μια φορά οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στα χρόνια προβλήματα του προσωπικού, κατάγγειλαν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε στον εργασιακό τους χώρο, ενώ σε ό,τι αφορά την οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών τους, παρατήρησαν ότι βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Ο Ορέστης Κολοζώφ σημείωσε ότι τα προβλήματα είναι απόρροια της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και δεν αντιμετωπίζονται με "μπαλώματα". Υπάρχουν λύσεις στα επιμέρους προβλήματα, πρόσθεσε, λύσεις που προκύπτουν μέσα από αγώνες, αλλά λύσεις που να διορθώνουν τα μεγάλα προβλήματα των διωκτικών υπηρεσιών, ώστε να αισθάνεται ασφαλής και ο πολίτης, απαιτούν πολιτικές αποφάσεις, απαιτούν πολιτικές λύσεις, διότι το πρόβλημα είναι πολιτικό. Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται. Και εάν δε διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δε θα γίνουν".

Μ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ