Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΠΑΠ - ΗΣΑΠ
Συνεχίζουν αγωνιστικά

Σε σύσκεψη καλεί τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες το ΚΚΕ, σήμερα, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Κοτοπούλη και Βερανζέρου)

Νέες στάσεις εργασίας για μεθαύριο Πέμπτη έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία (ΗΣΑΠ), ενώ αύριο η κυβέρνηση αναμένεται να κοινοποιήσει το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών.

Σε κοινή τους σύσκεψη τα σωματεία εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ αποφάσισαν την κήρυξη εξάωρης στάσης εργασίας (11 π.μ. - 5 μ.μ. ) μεθαύριο Πέμπτη, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, μέσω των νέων αντεργατικών κανονισμών εργασίας. Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο τις ώρες της μεθαυριανής στάσης εργασίας έχουν προγραμματίσει γενικές συνελεύσεις, με σκοπό να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους, ενώ σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν και κοινή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, μετά τη λήξη των γενικών συνελεύσεων.

Στο μεταξύ, η ΚΟ Εργαζομένων Αστικών Συγκοινωνιών του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα ανοιχτή σύσκεψη στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Κοτοπούλη και Βερανζέρου).Στη σύσκεψη αυτή καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ). Θα εξεταστούν το κυβερνητικό νομοσχέδιο και όλα τα "καυτά" προβλήματα των εργαζομένων, με σκοπό να υπάρξει συντονισμός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ