Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ
"Επιλεκτική" δίωξη υποψηφίου της ΝΑΣ

Την επιλεκτική δίωξη του Χρήστου Γιαννόπουλου,προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας και υποψήφιου νομαρχιακού συμβούλου στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Ηλείας, μεθόδευσαν οι μηχανισμοί της κυβέρνησης, επιχειρώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Προφανώς, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αλλά και των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων που πρόκειται να γίνουν στο νομό, κρίθηκε από κάποιους σκόπιμο να κληθεί για απολογία ο Χρήστος Γιαννόπουλος στο Αστυνομικό Τμήμα Ζαχάρως, με πρόσχημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του περασμένου Φλεβάρη και συγκεκριμένα για το μπλόκο της Ανδραβίδας. Με τη διαφορά, όμως, ότι ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ηλείας κλήθηκε μόνος για απολογία, έξι μήνες αργότερα από τους υπόλοιπος αγωνιστές αγρότες, που τους ήρθαν "φιρμάνια" να επισκεφτούν την αστυνομία τον περασμένο Φλεβάρη, λίγες μέρες μετά τις κινητοποιήσεις.

Εκτός αυτού, στις 28 του Σεπτέμβρη, 43 αγωνιστές αγρότες της Ηλείας οδηγούνται στο "αγροτοδικείο" της Αμαλιάδας για τις κινητοποιήσεις του 1995 και τη μέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΟΑΣ Ηλείας (ΟΑΣΗ) καταγγέλλει στο λαό του νομού την επιχείρηση εκφοβισμού του προέδρου της Χρήστου Γιαννόπουλου, και κατ' επέκταση των αγροτών, από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που διαθέτει. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό και την πρέπουσα απάντηση η κυβέρνηση θα την πάρει στις 28 του Σεπτέμβρη έξω από το δικαστήριο της Αμαλιάδας.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣ Ηλείας, με δήλωσή του στο "Ρ", χαρακτήρισε την κλήτευσή του πολιτική δίωξη, που γίνεται σε μια περίοδο, που έχουν ήδη εξαγγελθεί από την ΟΑΣΗ κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ακόμα σημείωσε ότι η κλήση του για απολογία έγινε, αφού ανακοινώθηκε ότι συμμετέχει ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Ηλείας, με υποψήφιο νομάρχη τον Δημήτρη Κάγκουρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι(17/7/2010)
Συντροφικό «αντίο» στον Γιάννη Πατάκη(16/4/2009)
Αγωνιστικά ψηφοδέλτια(15/4/2006)
Μπλόκαραν χτες την είσοδο στον Πύργο(17/9/2002)
Αποφασίζουν κινητοποιήσεις(2/12/1998)
Δικάζονται σήμερα 25 αγρότες(7/4/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org