Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Χάθηκαν", ως διά μαγείας, πάνω από 1.000 τόνοι ζάχαρης!

Η "επιχείρηση" της κυβέρνησης και της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) να συρρικνώσουν την επιχείρηση, για να την ξεπουλήσουν υποβαθμισμένη και φτηνότερη σε κάποια πολυεθνική, αποτελεί "μέγα σκάνδαλο". Φαίνεται, όμως, πως υπάρχει κι άλλο "σκάνδαλο", μικρότερο μεν και διαφορετικής υφής, αλλά εξίσου χαρακτηριστικό για την κατάσταση "μπάστε σκύλοι αλέστε", που επικρατεί στην ΕΒΖ.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από το εργοστάσιο της βιομηχανίας στο Πλατύ Ημαθίας "χάθηκαν", ως διά μαγείας, 1.015 τόνοι ζάχαρης, που - σύμφωνα με τα "λογιστικά" - θα έπρεπε να βρίσκονται σ' ένα "σιλό" από τη συγκομιδή της περιόδου '96 - '97. Τώρα, το "σιλό" βρέθηκε αδειανό και η ζημιά αυτής της "απώλειας" για το εργοστάσιο ανέρχεται σε 235 εκατομμύρια δραχμές περίπου.

Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Η η ποσότητα της ζάχαρης υπήρχε στο "σιλό" και πουλήθηκε στη "ζούλα" ή δεν υπήρχε και εμφανιζόταν - άγνωστο για ποιους λόγους - ως "πλασματικό απόθεμα". Οποια απ' τις δυο εκδοχές κι αν ισχύει, είναι φανερό ότι υπάρχουν ευθύνες στη διοίκηση του εργοστασίου, πιο "πάνω" ή όπου αλλού, που έπρεπε ν' αναζητηθούν, να καταλογιστούν και να ληφθούν τ' αναγκαία και προσήκοντα μέτρα. Περιέργως πώς - απ' ό,τι, τουλάχιστον, εμείς γνωρίζουμε - ούτε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε, ούτε ευθύνες αποδόθηκαν, ούτε διαθεσιμότητες επιβλήθηκαν. Φαίνεται ότι κάποιοι πάνε να τη "βγάλουν ζάχαρη" και "ούτε γάτα, ούτε ζημιά".

Να περιμένουμε τώρα κάποιες απαντήσεις, εξηγήσεις και, έστω καθυστερημένα, τη λήψη αποφάσεων και μέτρων, ή να υπολογίσουμε πως κι αυτή η"ζημιά" θα συμψηφιστεί με τα "κέρδη" της βιομηχανίας από τις περικοπές των αμοιβών των εργαζομένων, που πληρώνουν, όχι μόνο για τη "σωτηρία της δουλιάς τους και την αναβάθμιση της ΕΒΖ", αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, και για ν' αδειάζουν "σιλό" και να γεμίζουν τσέπες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ