Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγαπητοί αναγνώστες,

Αγαπητοί αναγνώστες,

Μπήκαμε, λοιπόν, και τυπικά στην καθαρά προεκλογική περίοδο, μετά την κατάθεση των συνδυασμών για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές σε όλη τη χώρα. Ο "Ριζοσπάστης" ξεκινά από σήμερα αυτή τη στήλη, που φιλοδοξούμε να αποτελέσει βήμα καταγγελίας και αποκάλυψης του όργιου των πιέσεων και απειλών που δέχονται οι Ελληνες εργαζόμενοι από τους μηχανισμούς του κράτους, της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, των δημάρχων και νομαρχών - εκλεκτών του συστήματος, πιέσεις και απειλές που έχουν βασικό και κύριο στόχο τους τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της Συμπαράταξης και συνεργασίας των λαϊκών δυνάμεων που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ενημερώστε μας καθημερινά για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή σας! Δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε "χλωρό κλαρί"! Η ιδεολογική τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, η βία, οι πιέσεις, η εξαγορά συνειδήσεων, οι απειλές δε θα περάσουν! Βασική προϋπόθεση γι' αυτό όμως είναι η ενημέρωση, η ανοιχτή καταγγελία, η αποκάλυψη πλατιά στο λαό, το ξεσκέπασμα κάθε προσπάθειας που αποσκοπεί στο "πνίξιμο" της άλλης φωνής, της φωνής της αλήθειας, της φωνής του λαού! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ και ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ!

Η σύνταξη

Με πιέσεις προσπαθούν να γεμίσουν την πλατεία!

Την επιχείρηση διατεταγμένης παρουσίας των δημοσίων υπαλλήλων στη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Καλλιθέα καταγγέλλαμε στο προχτεσινό φύλλο του "Ρ", όπως και τις πολύμορφες πιέσεις, που ασκούσαν για το σκοπό αυτό, διάφοροι διευθυντές και προϊστάμενοι. Αναφέραμε, μάλιστα και ανάλογο περιστατικό, που συνέβηκε την περασμένη βδομάδα στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αθήνα.

Η πρεμούρα των κυβερνητικών αρμοδίων, όμως, για μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, είναι τόσο μεγάλη, που δε σταματούν μπροστά σε τίποτε. Ετσι, η πολύμορφη εκστρατεία πιέσεων και "υποδείξεων" συνεχίστηκε και εντάθηκε. Ακόμη και στο χώρο του ΙΚΑ, που συγκεκριμένα καταγγείλαμε. Προφανώς, εκτελούσαν εντολές και δεν αποτελούν τα όσα προκλητικά και απαράδεκτα συμβαίνουν τις μέρες αυτές δική τους πρωτοβουλία.

Το σημειώνουμε αυτό, για να υπογραμμίσουμε τις σοβαρότατες ευθύνες των... εκσυγχρονιστών κυβερνώντων, που συχνά - πυκνά κόπτονται για το ακομμάτιστο κράτος, και όχι, γιατί θεωρούμε πως δεν έχουν και οι διάφοροι διευθυντές και προϊστάμενοι τις δικές τους ευθύνες. Οσο για τους δημόσιους υπάλληλους, που υφίστανται τις μέρες αυτές τις ταπεινωτικές αυτές συμπεριφορές, έχουν έναν ακόμη λόγο, για να μαυρίσουν τους κυβερνητικούς υποψήφιους στις 11 του Οκτώβρη.

Απειλές...

Απειλές για απόλυση δέχεται η σύζυγος υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της "Προοδευτικής Ενότητας Πολιτών Νέας Μάκρης", που εργάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και στη Ραφήνα, ως καθαρίστρια, από τη στιγμή που ο σύζυγός της δήλωσε υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Οταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ζήτησε από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, να του εξηγήσει την αιτία αυτών των απειλών, ισχυρίστηκε ότι η απειλή της απόλυσης δεν έχει καμία σχέση με την υποψηφιότητα.

Πιέσεις ακόμα και σε... μαθητές!

Και οι σύζυγοι των δημάρχων έχουν μπει στο χορό των πιέσεων για την υποστήριξη του εκλεκτού τους. Θεμιτό, άλλωστε. Ξεπερνά όμως τα οποιαδήποτε όρια, όταν η πίεση αυτή απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου. Η συγκεκριμένη λοιπόν "εκπαιδευτικός", σύζυγος δημάρχου στελέχους του ΣΥΝ υποστηριζόμενου και από το ΠΑΣΟΚ σε πρωτεύουσα νομού της Στερεάς, κάλεσε τους μαθητές της, όπως μας καταγγέλλουν τα ίδια τα παιδιά, να συμμετάσχουν στην προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της, μοιράζοντας φυλλάδια σε στέκια νεολαίας με το αζημίωτο, βέβαια. Ενα πεντοχίλιαρο στο καθένα έταξε... Είπατε τίποτα για "εκσυγχρονιστική" αντίληψη στον προεκλογικό αγώνα;

Με σήμα την... αράχνη

"Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει πλέον, και τον αισθάνονται όλοι ιδιαίτερα στην επαρχία, ένας μηχανισμός - αράχνη, που κινεί τα νήματα σε σχέση με τοπικές ή εθνικές διαδικασίες κυβερνητικού και κομματικού χαρακτήρα". Η ομολογία, που έγινε στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ανήκει στον Γ. Δασκαλάκη. Με την επιπλέον ιδιότητα που έχει, του προέδρου της Γενικής Τράπεζας, ασφαλώς γνωρίζει πολύ καλά την ύπαρξη και δράση αυτού του μηχανισμού. Μόνο που απέφυγε να πει ότι αυτός ο μηχανισμός είναι μηχανισμός εξαγοράς και τρομοκράτησης και ο βασικός μηχανισμός υποστήριξης της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος. Είναι το σήμα κατατεθέν της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ