Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Ψήφος για αναβαθμισμένο και δημόσιο ΟΤΕ

Περιοδεία στο Διοικητήριο του ΟΤΕ Αμαρουσίου έκαναν χτες οι Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης, υποψήφιος πρόεδρος διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά και υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, αντίστοιχα

Τις ανησυχίες τους για το μέλλον του ΟΤΕ, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα του τόπου, όπως η παιδεία και η υγεία, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στο Διοικητήριο της Επιχείρησης, στο Μαρούσι, όπου και περιόδευσαν χτες οι Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά και υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, αντίστοιχα, της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ).

Προβλήματα, που όπως τόνισαν οι δύο υποψήφιοι, αντιμετωπίζονται μόνο με τον αγώνα και την πάλη ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική που τα εντείνει. Και η πάλη αυτή πρέπει να εκφραστεί και μέσα από την κάλπη των εκλογών του Οκτώβρη. Στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσαν οι δύο υποψήφιοι, η ψήφος στη ΝΑΣ είναι μια καλή επένδυση και όχι σαν αυτές του χρηματιστηρίου. Αλλωστε, η ΝΑΣ, "οι κομμουνιστές, δε σημείωσαν απουσία από τους αγώνες σας και γενικότερα των εργαζομένων", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής. Κάτι που επιβεβαίωσε και η παρουσία του Παναγιώτη Τσουκαλά,μέλους της διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ και υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας",που συνόδευε τους δύο υποψηφίους.

Κύρια ανησυχία των εργαζομένων, η πορεία του ΟΤΕ, καθώς είναι πρόσφατη η τροπολογία της κυβέρνησης που προβλέπει τη μετοχοποίηση της επιχείρησης κατά 15%, αλλά και η πορεία του ασφαλιστικού τους ταμείου, ΤΑΠ-ΟΤΕ. "Ο ΟΤΕ- τόνισε στο σημείο αυτό ο Σπ. Χαλβατζής - πρέπει να ανήκει 100% στο Δημόσιο. Εκσυγχρονισμένος και αναβαθμισμένος, έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας". "Και είναι και κερδοφόρος", είπε ένας από τους εργαζόμενους στη συζήτηση με τους υποψηφίους, για να συμπληρώσει πως τα κέρδη του προορίζονται για να καλύψουν τις... μαύρες τρύπες. Κάτι ανάλογο - επισήμανε στο σημείο αυτό ο Σπ. Χαλβατζής - συμβαίνει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ). Πολλοί δήμαρχοι επιβάλλουν υπέρογκα τέλη και φόρους, χρήματα τα οποία δεν αποδίδονται καν έπειτα στους δημότες, με τη μορφή υπηρεσιών, αλλά κατασπαταλιούνται για έργα βιτρίνας.

Το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο ΟΤΕ στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας επισήμαναν οι δύο υποψήφιοι της ΝΑΣ και στον Γ. Χρυσολούρη,διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, με τον οποίο συναντήθηκαν, αναφερόμενοι ταυτόχρονα στη γενικότερη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση του ποσοστού ανεργίας στη χώρα. Η συρρίκνωση αυτή διαπιστώνεται και στο προσωπικό του ΟΤΕ. Οπως είπε στους υποψηφίους ο Γ. Χρυσολούρης, το προσωπικό της επιχείρησης είναι εξειδικευμένο και έμπειρο, ωστόσο είναι γερασμένο, καθώς δεν ανανεώνεται. Στο σημείο αυτό ο Θ. Παπαμάργαρης τόνισε τη σημασία της τεχνολογίας για την αναπτυξιακή πορεία μιας χώρας, επισήμανε, ωστόσο, πως πρέπει να αποβαίνει σε όφελος του λαού.

Στην πολιτική μάχη των επερχόμενων εκλογών, αναφέρθηκε ανάμεσα στα άλλα, ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ Αμαρουσίου. Στις εκλογές αυτές, τόνισε, κρίνονται δύο αντιλήψεις. Η μία, που θέλει την ΤΑ, απλό διοικητικό μηχανισμό, που προωθεί και εφαρμόζει τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης. Η άλλη, που θέλει την ΤΑ διεκδικητική, δίπλα στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του δημότη και του λαού. "Με αυτή την έννοια - κατέληξε - οι ψηφοφόροι πρέπει να κρίνουν τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, μη ξεχνώντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της τακτικής της κυβέρνησης, να ψηφίσει κατακαλόκαιρο, την κατάργηση του 8ωρου".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ