Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
"Χάλκινα" κουπιά

Στην τρίτη θέση η γυναικεία ομάδα στην τετράκωπο ελαφρών βαρών

Το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε το ελληνικό γυναικείο πλήρωμα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας ανδρών και γυναικών που διεξήχθη στην Κολωνία.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες Γκρέμου, Μπισκιντζή, Κοκκίνου και Ζώρα (η τετράδα του τελικού με το μικρότερο μέσο ηλικίας), τερμάτισαν τη διαδρομή των 2.000μ. σε 6.43.27, έναντι 6.40.99 της νικήτριας Γερμανίας και 6.43.00 της "ασημένιας" ομάδας των ΗΠΑ.

Οι επιτυχίες, όμως, για τα ελληνικά χρώματα συνεχίστηκαν, αφού στον τελικό του δικώπου με πηδαλιούχο, οι Φώτου, Καρυώτης με πηδαλιούχο τον Ρίζο τερμάτισαν 6οι σε 6.55.99 με διαφορά 10 από τη νικήτρια ομάδα της Αυστραλίας που τα 6.45.01 τής χάρισαν το χρυσό μετάλλιο.

Οι Κουρκουρίκης, Δημητρίου, Χρυσοχόου και Μηλιώτης, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, πλασαρίστηκαν στη 2η θέση του μικρού τελικού (8η γενικής) στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, ενώ την 3η θέση στο μικρό τελικό του απλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών (9η γενικής), κατέκτησε ο Πολύμερος. Οι Γιώση και η Κυριακίδου προσπάθησαν αρκετά για τη διάκριση, όμως, στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών βρέθηκαν στην 5η θέση, γεγονός που τις κατέταξε στην 11η θέση της γενικής βαθμολογίας.

Σπουδαία, όμως, ήταν και η παρουσία των ελληνικών πληρωμάτων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων - Κορασίδων που έγινε στη λίμνη Σάβα του Βελιγραδίου.

Συνολικά, οι Ελληνες κωπηλάτες κατέκτησαν 15 μετάλλια στα 16 αγωνίσματα που πήραν μέρος, από τα οποία 2 χρυσά, 8 αργυρά και 5 χάλκινα. Η συγκομιδή αυτή έφερε στη 2η θέση της βαθμολογίας την ελληνική ομάδα, πίσω από τη Ρουμανία, αλλά και μπροστά από τις Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία και Τουρκία που πήραν τις 3η, 4η και 5η θέση αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ