Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστοί στην υπόσχεσή μας συνεχίζουμε τη δημοσίευση καταγγελιών που φτάνουν στην εφημερίδα μας για το όργιο των απειλών, της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Περιμένουμε και τα δικά σας στοιχεία, τις δικές σας καταγγελίες

Η σύνταξη

Μέχρι και σε απόλυση έφτασαν

Πολλή προσπάθεια έγινε και πολύ "ιδρώτα" έχυσαν διάφοροι φιλοκυβερνητικοί κύκλοι και μηχανισμοί, ιδιαίτερα στις περιοχές της Εύβοιας, που έχουν πληγεί από την πολιτική της κυβέρνησής τους, όπως είναι το Μαντούδι και το Αλιβέρι, για να μην συγκροτηθούν αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζονται από το ΚΚΕ.

Στην περιοχή του Αλιβερίου, μάλιστα, αφού οι πιέσεις τους και οι εκβιασμοί δεν απέδωσαν, προχώρησαν και στην υλοποίηση των απειλών τους και απόλυσαν εργαζόμενο σε επιχείρηση που ανήκει σε νομαρχιακό σύμβουλο του φιλοκυβερνητικού νομάρχη Εύβοιας.

Οι εκβιασμοί τους, όμως, έπεσαν στο κενό, γιατί ο αγωνιστικός συνδυασμός "Δημοτική Ταμιναϊκή Κίνηση" υπάρχει και διεκδικεί το Δήμο Αλιβερίου.

Οργιάζουν...

Εκεί όμως, που στην κυριολεξία οργίασαν σε ρουσφέτι, εκβιασμούς και πιέσεις, οι μηχανισμοί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι στο Δήμο Κηρέως (περιοχή Μαντουδίου) όπου η ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται σε ποσοστά από ...άντα και πάνω. Τι θέσεις εργασίας (!) στη ΒΙΟΜΑΓΝ (πρώην Σκαλιστήρη) τάζουν, τι συμμετοχή εξασφαλίζουν στα σεμινάρια επανακατάρτισης, τι αγροτικά δάνεια, απ' όλα έχει ο μπαξές...

Οι δύο υποψήφιοι, ο επίσημος του ΠΑΣΟΚ - τον στηρίζουν προεδρικοί και "εκσυγχρονιστές" - και ο "αντάρτης" που στηρίζεται επίσημα από τη ΝΔ και τον βουλευτή... Β. Κεδίκογλου, έχουν αποδοθεί, στην κυριολεξία, στην "ευγενική" άμιλλα της ρουσφετολογίας και του ταξίματος. Αναφορά στην κυβερνητική πολιτική δεν τους παίρνει.

Παρ' όλα αυτά όμως, τη "σούπα" τούς χάλασε η "Λαϊκή Αγωνιστική Κίνηση" και ο υποψήφιος δήμαρχος Στ. Λιαγκάκης, που όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκαν δίπλα στους ανέργους και στις κινητοποιήσεις τους, οι άνθρωποί τους συμμετείχαν στα μπλόκα των αγροτών, αγωνίστηκαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής του μαραζώματος και της φτώχειας. Η εμπιστοσύνη και η στήριξη που δείχνει ο κόσμος στη ΛΑΚ μέχρι τώρα, σίγουρα θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Απειλές για αφαίρεση άδειας!

Αυτοί που επικαλούνται το νέο ήθος και ύφος για την πολιτική και την ΤΑ, οι "φιλελεύθεροι" διαχειριστές της "εκσυγχρονιστικής" πολιτικής, όσο και αν θέλουν να μασκαρευτούν με νέα προσωπεία, δεν το καταφέρνουν. Αφού δεν ξεχνούν τις παλιές και γνώριμες μεθόδους, των εκβιασμών και της τρομοκράτησης. Ενας τέτοιος υποψήφιος που με κάθε τρόπο προσπαθεί να ανακόψει τη δυναμική τάση συσπείρωσης του αγωνιστικού, διεκδικητικού συνδυασμού στο Δήμο του Ευόσμου, είναι ο νυν δήμαρχος και εκ νέου διεκδικητής του δημαρχειακού θώκου. Οπως κατήγγειλε στον "Ρ", ένας δημότης που νυχθημερόν δουλεύει την καντίνα του για να βγάλει το ψωμί του, δέχεται απειλές από τον δήμαρχο πως θα του πάρει την άδεια. Βέβαια, ο χώρος στον οποίο στήνει καθημερινά την καντίνα του, δεν ανήκει στον Δήμο Ευόσμου, αλλά στην 3η ΔΕΚΕ. Παρ' όλα αυτά όμως ο συγκεκριμένος βιοπαλαιστής είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίζει συχνά - πυκνά την αστυνομία γιατί όπως καταγγέλλει ο ίδιος, βγήκε ανοιχτά και στηρίζει τον συνδυασμό "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου".

Κάποιοι βλέπετε δε διστάζουν να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε τρόπο για να τρομοκρατούν όταν βλέπουν το χαλί να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Θα πάρουν όμως την απάντησή τους.

"Πολιτική ομηρία"

Σε "πολιτική ομηρία" ενόψει των εκλογών βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί λόγω της καθυστέρησης των αποσπάσεων του ΠΥΣΠΕ.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" των δασκάλων της Λάρισας καταγγέλλει ότι "εκκρεμούν περισσότερες από 1.000 αιτήσεις επανεξέτασης αποσπάσεων, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και στους εκπαιδευτικούς" και καλεί τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Αβάθμιας Εκπαίδευσης να σταματήσει μετακινήσεις προεκλογικών σκοπιμοτήτων και τους αιρετούς να περιφρουρήσουν την αξιοπιστία του ΠΥΣΠΕ, καταγγέλλοντας τα ρουσφέτια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ