Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσπάθεια να κλείσει η κόντρα

Να υποβαθμίσει και να κλείσει όπως όπως το νέο γύρο αντιπαράθεσης, που ξεκίνησε με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ. Η δικαιολογία που προβάλλεται από τη Ρηγίλλης είναι ότι δε θέλουν, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση, να λειτουργήσουν αποπροσανατολιστικά, ιδιαίτερα ενόψει της ΔΕΘ. Η πραγματικότητα είναι πως η ηγεσία της ΝΔ υπολογίζει σοβαρά το πολιτικό κόστος, που θα έχει υπάρξει στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στην περίπτωση που δοθεί συνέχεια στην κόντρα.

"Θα ήταν σαν να παίζαμε το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, αν απαντούσαμε στον Κ. Μητσοτάκη", τόνιζαν στη Ρηγίλλης.

Μεταξύ των βουλευτών επικρατούσε κλίμα αμηχανίας, μετά την αρχική έκπληξη και αιφνιδιασμό, ενώ οι ερμηνείες για τις προθέσεις και επόμενες κινήσεις του Κ. Μητσοτάκη ήταν ποικίλες. Ορισμένοι από αυτούς στις δηλώσεις που έκαναν στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα περιορίστηκαν να απαντήσουν λέγοντας ότι υπάρχει εν δυνάμει πρωθυπουργός, ο Κ. Καραμανλής, ενώ επέκριναν τον Κ. Μητσοτάκη για την ακατάλληλη στιγμή που διάλεξε να κάνει τις δηλώσεις.

Δυσφορία προκλήθηκε όμως και μεταξύ ορισμένων βουλευτών που πρόσκεινται φιλικά στον Κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι οι παρεμβάσεις του θα επιτρέψουν στη Ρηγίλλης, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές δεν είναι το επιδιωκόμενο, να του επιρρίψει ευθύνες και να τον κατηγορήσει για υπονόμευση του κόμματος.

Μεταξύ των ηγετικών στελεχών της ΝΔ δε λείπουν, ακόμα, οι εκτιμήσεις ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να μην υπάρξει σημαντική άνοδος της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές, ώστε να μην μπορεί η ηγεσία της να υποστηρίξει ότι βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας και ταυτόχρονα να εξουδετερώσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ