Κυριακή 30 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
Καταδίκη των βομβαρδισμών

Με δήλωσή του προς την εφημερίδα "The Guardian", το Εκτελεστικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστραλίας (KKA) καταδίκασε τον βομβαρδισμό των ΗΠΑ εναντίον ενός σουδανικού φαρμακευτικού εργοστασίου κι ενός στρατοπέδου του Αφγανιστάν.

"Τούτες είναι πράξεις κρατικής τρομοκρατίας", ανέφερε η δήλωση.

"Οι ηγέτες των ΗΠΑ δε συμβουλεύτηκαν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ή τα Ηνωμένα Εθνη. Αλαζονικά πήραν μόνοι τους το δικαίωμα να τιμωρούν με στρατιωτικά μέσα άλλους όταν και όπου αυτοί επιλέγουν.

"Αυτό είναι παρανομία και παραβιάζει το Κεφάλαιο (της Χάρτας) του ΟΗ Ε, που λέει ότι όλα τα κράτη "θα αποφεύγουν την απειλή ή χρήση βίας εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας ή πολιτικής ανεξαρτησίας κάθε άλλου κράτους".

"Πρόκειται για διπλά μέτρα και σταθμά και παρόμοιες πράξεις εναντίον της Κούβας, της Γρενάδας, του Παναμά, της Λιβύης, του Ιράκ, και άλλες χώρες, που έχουν δημιουργήσει απελπισία και μίσος.

"Πολύ μακριά από κάθε αποτελεσματική καταπολέμηση του δαίμονα της τρομοκρατίας, οι πράξεις των ΗΠΑ θα προκαλέσουν έναν έντονο κύκλο εκδίκησης και αντιποίνων στον οποίοπολλοί περισσότεροι αθώοι θα χαθούν", κατέληξε η δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ