Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιρρήσεις Τσοχατζόπουλου για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Στην πρώτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές προχτεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ επανεμφανίστηκε και η εσωκομματική "αντιπολίτευση", υπό τον υπουργό Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο. Θέμα της διαφοροποίησης, ένα διαδικαστικό θέμα, η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου, που όμως υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σημίτης, πρότεινε να γίνει το συνέδριο στα τέλη του επόμενου Μάρτη, όμως ο Α. Τσοχατζόπουλος πρότεινε να γίνει αργότερα και πάντως μετά τις ευρωεκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν τον Ιούνη του '99.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σε χτεσινές δηλώσεις του έκανε λόγο για την ανάγκη να δοθούν από το ΠΑΣΟΚ "νέες λύσεις, νέες απαντήσεις" και εντόπισε "λάθη στο περιεχόμενο των πολιτικών". Υποστήριξε ότι η πρότασή του για αλλαγή της ημερομηνίας του συνεδρίου έχει να κάνει με την καλύτερη διεξαγωγή της προσυνεδριακής συζήτησης, χωρίς αυτή να εμπλέκεται με τις προεκλογικές δραστηριότητες. Ωστόσο, στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος αποδίδουν στον Α. Τσοχατζόπουλο τη σκοπιμότητα να αξιοποιήσει μια πιθανή δεύτερη εκλογική αποτυχία, μετά τις δημοτικές, και στις ευρωεκλογές, για την προώθηση των θέσεών του. Οπως και να 'χει, το θέμα θα συζητηθεί και στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, που θα αποφασίσει και για την ημερομηνία του συνεδρίου.

Είναι σαφές ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, που δείχνει διάθεση να αναλάβει και πάλι επισήμως το ρόλο του ηγέτη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, μετά από ένα διάστημα συνεργασίας με τον Κ. Σημίτη, θα ακολουθήσει προς το παρόν τακτική αναμονής με μικρές μάχες στα μετόπισθεν, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, στις οποίες αναμένεται η λαϊκή αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ