Σάββατο 15 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Με ελπίδες στη Βουδαπέστη

Οι αθλητές-τριές μας στη μάχη με αισιοδοξία για συγκομιδή μεταλλίων

Με πολλά όνειρα για διάκριση, αλλά παράλληλα με απουσίες και τραυματισμούς που έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό για το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, οι Ελληνες πρωταθλητές-τριες ρίχνονται την ερχόμενη Τρίτη στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου που ανοίγει τις πύλες του στη Βουδαπέστη και θα ολοκληρωθεί την άλλη Κυριακή.

Βέβαια, τα συναισθήματα λίγο πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων έχουν αλλάξει άρδην, αφού τη μεγάλη αισιοδοξία για διακρίσεις διαδέχτηκε ο προβληματισμός από τις πολλές και σημαντικές απουσίες και τα πολλά προβλήματα.

Από τους αγώνες θα λείψουν ο πρωταθλητής του ύψους Λάμπρος Παπακώστας, που μετά την επέμβαση στο αχίλλειο τένοντα θα αναγκαστεί να δει τους αγώνες από την τηλεόραση. "Μια από τα ίδια" ισχύουν και για την Χρύσα Ιακώβου.

Τα προβλήματα όμως δε σταματούν εδώ... Συγκεκριμένα οι Αγγελος Παυλακάκης και Κώστας Γκατσιούδης ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και έχασαν μεγάλο μέρος προπονήσεων.

Προβλήματα, αλλά μικρότερης έκτασης, αντιμετωπίζουν και οι άλλοι δυο σπρίντερ μας Αλέξης Γενοβέλης και Χάρης Παπαδιάς.

Παρ' όλα αυτά όμως οι ελπίδες μπορεί να έχουν μειωθεί, αλλά δεν έχουν χαθεί. Ο ελληνικός στίβος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο διεθνές προσκήνιο και αυτό θα προσπαθήσουν να πετύχουν οι Ελληνες αθλητές για άλλη μια φορά.

Συνολικά την αποστολή αποτελούν 48 αθλητές και αθλήτριες από τους οποίους οι 31 θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Υπάρχουν βέβαια και οι έμπειροι σε τέτοια διοργάνωση όπως ο Κώστας Κουκοδήμος, που κατέχει το ένα από τα τρία μετάλλια που έχει καταφέρει να πάρει η χώρα μας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (τα αλλά δυο τα κατέκτησαν η Αννα Βερούλη και η Σοφία Σακοράφα).

Παρά τα προβλήματα που αναφέραμε στην αρχή, το ηθικό για διάκριση δεν έχει πέσει.

Ας δούμε λοιπόν πού έχει η χώρα μας τις περισσότερες πιθανότητες για διάκριση.

Τα φαβορί για διάκριση

Η Νίκη Ξάνθου στο μήκος μπορεί φέτος να μην έχει κάνει τη μεγάλη επίδοση, έχει επιδείξει όμως μια σταθερότητα στα άλματα γύρω στο 6.80 εως 6.90 και σίγουρα ένα μετάλλιο είναι μέσα στις δυνατότητές της.

Την ατυχία, που την κυνηγάει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ελπίζει να αποφύγει η πρωταθλήτρια του τριπλούν Ολγα Βασδέκη, που φέτος έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις και έδειξε ότι αυτή τη φορά μπορεί να ανέβει στο βάθρο.

Στον ακοντισμό των γυναικών η Αναστασία Κελεσίδου βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα τον τελευταίο καιρό και με μια βολή στα 66 μέτρα μάλλον έχει κάποιο μετάλλιο δικό της. Και στους άνδρες όμως οι ελπίδες για κάποιο μετάλλιο δεν έχουν χαθεί, αφού ο Κώστας Γκατσιούδης, παρά το πρόβλημα τραυματισμού, είναι ικανός να ανέβει στο βάθρο.

Στα σπριντ ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, στα 200μ, όπως έχει δείξει μέχρι σήμερα, μπορεί να φθάσει ακόμα ψηλότερα, ενώ στα 100μ οι Παυλακάκης - Παπαδιάς θα δείξουν αν και κατά πόσο τους επηρέασε ο τραυματισμός τους.

Στις γυναίκες η Κατερίνα Θάνου με το 10.99 φέτος έδειξε από καιρό τις προθέσεις της για αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ τη διάκριση επιζητεί και η Κατερίνα Κόφφα στα 200μ.

Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org