Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΔΡΕΥΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαρχαιωμένο δίκτυο - καθυστερούν τα έργα

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου

Το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της Θεσσαλονίκης και την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων Αλιάκμονα και του κεντρικού αγωγού, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν τη Δευτέρα 11/8 στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Μακεδονίας - Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος.

Οπως αναφέρουν οι κομμουνιστές βουλευτές στην Ερώτηση, πριν λίγες μέρες ένα ρήγμα σε κεντρικό αγωγό της ύδρευσης - συγκεκριμένα στην οδό 26ης Οκτωβρίου - είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν τα τρία τέταρτα της Θεσσαλονίκης χωρίς νερό για δυο ολόκληρα 24ωρα. Η βλάβη, σύμφωνα με τους αρμόδιους του Οργανισμού Υδρευσης Θεσσαλονίκης (ΟΥΘ), αποδίδεται στην παλαιότητα του συγκεκριμένου αγωγού, ο οποίος έχει ηλικία μεγαλύτερη των 40 χρόνων.

Σημειώνεται ότι ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης της Θεσσαλονίκης είναι απαρχαιωμένο, με συνέπεια κάθε τόσο να σημειώνονται ρήγματα και βλάβες εδώ ή εκεί, να υπάρχουν σοβαρές απώλειες νερού (που οι αρμόδιοι τις υπολογίζουν στο 25% με 30% του συνολικού όγκου) και να ταλαιπωρούνται αφάνταστα από τις διακοπές οι κάτοικοι της πόλης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι η πρόσφατη βλάβη έφερε ακόμα μια φορά στην επικαιρότητα τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, που αδιαφόρησαν εγκληματικά για την αντικατάσταση του δικτύου. Ομως έφεραν στην επικαιρότητα και τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, ειδικότερα για την αδιαφορία, την αδράνεια και τελικά την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων του Αλιάκμονα και του κεντρικού αγωγού στην οδό Λαγκαδά μέχρι τις ανατολικές περιοχές της πόλης. Τα έργα αυτά αν είχαν ολοκληρωθεί έγκαιρα και μέσα στις καθορισμένες ημερομηνίες, δε θα υπήρχαν επιπτώσεις στην υδροδότηση των κατοίκων από βλάβες, ακόμα και μεγάλες σαν κι αυτές της οδού 26ης Οκτωβρίου.

Ο Στ. Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου ρωτούν τους υπουργούς πότε επιτέλους θα ολοκληρωθούν τα έργα του Αλιάκμονα και του κεντρικού αγωγού της οδού Λαγκαδά και αν υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση και ποια μέτρα πρόκειται να πάρει και πότε, ώστε να διατεθούν άμεσα τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αντικατάσταση - σταδιακά έστω - του απαρχαιωμένου δικτύου της πόλης, το οποίο πέρα από τις απώλειες νερού και την ταλαιπωρία, αποτελεί απειλή και για την υγεία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μοιραία εξέλιξη όταν το νερό είναι εμπόρευμα(2018-04-03 00:00:00.0)
Ανησυχία για το νερό της Θεσσαλονίκης(2018-01-24 00:00:00.0)
Χωρίς νερό παραμένει η Θεσσαλονίκη(2004-09-03 00:00:00.0)
Λειψυδρία αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη(1999-08-19 00:00:00.0)
"Σιωπή" από την κυβέρνηση για τη λειψυδρία(1997-06-10 00:00:00.0)
Λένε το νερό, νεράκι(1997-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ