Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Την Πέμπτη το αγωνιστικό ραντεβού

Εκδήλωση μνήμης και αγώνα στην 53η επέτειο του ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στις 7.45 μμ

Με αφορμή την 53η επέτειο από το έγκλημα των Αμερικανών ιμπεριαλιστών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,όπως κάθε χρόνο, πιστή στο αγωνιστικό ραντεβού της, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και συνέχισης του αγώνα την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Ακρόπολη. Σε ανακοίνωσή της για το ολοκαύτωμα σημειώνει:

"Στις 6 και 9 Αυγούστου 1998 συμπληρώνονται 53 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι από τους Αμερικάνους. Ο απολογισμός ήταν τραγικός. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των 2 πόλεων σκοτώθηκαν ακαριαία ή πέθαναν αργότερα, μέσα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με μαρτυρικό θάνατο (120.000 νεκροί, 60.000 βαριά τραυματισμένοι και ακρωτηριασμένοι και στις 2 πόλεις στα ερείπια). Χιλιάδες παιδιά τα μεταγενέστερα χρόνια γεννήθηκαν ανάπηρα ή τέρατα.

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με αυτή τη θηριωδία - που θα μείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας - εγκαινίαζε την είσοδο της ανθρωπότητας στην εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας. Οι απάνθρωποι αυτοί βομβαρδισμοί με τέτοιας μορφής όπλα μαζικής καταστροφής δεν εξυπηρετούσαν κανένα στρατηγικό σκοπό διότι ο πόλεμος είχε σχεδόν τελειώσει και βρίσκονταν στο τέλος τους οι διαπραγματεύσεις για την "άνευ όρων" παράδοση της Ιαπωνίας. Η κατασκευή και ιδιαίτερα η χρήση της ατομικής βόμβας ήταν πρόκληση τρομακτικής μορφής ενάντια στους λαούς όλου του κόσμου, μια σαφής προειδοποίηση προς τη Σοβιετική Ενωση, τα άλλα σοσιαλιστικά κράτη και τα κινήματα των αδέσμευτων χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σωστά η παγκόσμια κοινή γνώμη τη χαρακτήρισε σαν "Διπλωματία της ατμοβόμβας" η οποία ήταν ουσιαστικά η αφετηρία του ψυχρού πολέμου.

Στα 53 χρόνια που πέρασαν από τότε, ολόκληρη η ανθρωπότητα πλήρωσε βαριά τις συνέπειες του ψυχρού πολέμου που εγκαινίασαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, περιφρονώντας την ειρήνη μετά τη λήξη του Β Παγκόσμιου Πολέμου, μια ειρήνη που κερδήθηκε με θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων και με αφάνταστες οικονομικές καταστροφές.

Σήμερα 53 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα και αρκετά χρόνια μετά τις γενικότερες αλλαγές που έγιναν στην Ευρώπη και στον κόσμο, οι ίδιες δυνάμεις, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια σ' ολόκληρο τον κόσμο προσπαθώντας να επιβάλλουν στους λαούς τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων. Οι υποκριτικές διακηρύξεις περί διεθνούς δικαίου, περί ειρηνευτικών συμφωνιών, δεν μπορούν να κρύψουν τα εγκλήματα που διαπράττονται και σχεδιάζονται από τους πρωταγωνιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Σήμερα κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, οι ΗΠΑ διατηρούν πάνω από 300 πυρηνικές βόμβες στην Ευρώπη μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη ΝΑΤΟική βάση του Αραξου.

Παράλληλα παρατηρείται νέα έξαρση της παραγωγής συμβατικών και πυρηνικών όπλων, όπως και νέων χημικών, βακτηριολογικών και βιολογικών που απειλούν την ανθρωπότητα με αφανισμό. Και μόνο η επανάληψη των πυρηνικών δοκιμών από μια σειρά χώρες (ΗΠΑ, Γαλλία, Ινδία, Πακιστάν), φανερώνει τους κινδύνους που κρύβει η νεοϊμπεριαλιστική πλανητική αντίληψη στο πνεύμα μιας παγκόσμιας επικυριαρχίας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και με δεδομένο ότι οι κίνδυνοι απειλούν και τη χώρα μας, με την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και την απειλή του ΝΑΤΟ για νέα επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία και τα σχέδιά του για διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίου, οι φιλειρηνικοί αγώνες των λαών και του δικού μας αποκτούν υψηλή προτεραιότητα και σημασία.

53 χρόνια μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η ΕΕΔΥΕ τιμά τα θύματα των ατομικών βομβαρδισμών με τον αγώνα κατά της βαρβαρότητας της Νέας Τάξης.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους φίλους της ειρήνης, της Αθήνας και του Πειραιά, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση την Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 7.45 μμ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Για να τιμήσουμε τα αθώα θύματα. Να καταδικάσουμε τους πυρηνικούς βομβαρδισμούς και την πυρηνική τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει στους λαούς η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Να απαιτήσουμε:

  • ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
  • ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
  • ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΞΟ
  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 7.45 ΜΜ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ