Κυριακή 2 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Διαμαρτυρία για την κρατική τηλεόραση

Αρκετοί αναγνώστες του "Ρ" διαμαρτύρονται με επιστολές τους, για τις αλλεπάλληλες εκπομπές των κρατικών, κύρια, καναλιών, σχετικά με την τελετή ταφής των "λειψάνων" της οικογένειας του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας.

Σχετικά με το θέμα αυτό, η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ) διαμαρτύρεται έντονα προς την κυβέρνηση και σημειώνει: "Για πολλούς, ιδιαίτερα νέους, ακόμη και μεγαλύτερους, είναι άγνωστη όλη η ιστορία, από την Οχτωβριανή Επανάσταση του 1917, με τη βαρβαρότητα των τσάρων και τα εκατομμύρια των νεκρών της φτωχολογιάς της Ρωσίας, με αποκορύφωμα την πρώτη προλεταριακή επανάσταση του 1905.

Θα περιοριστούμε μόνο στη σφαγή της 9ης Γενάρη, έξω από τα χειμερινά ανάκτορα της Πετρούπολης από τον αρχιδούκα Βλαδίμηρο, με εντολή του τελευταίου τσάρου Νικολάου (Απαντα Λένιν, τόμος 9 σελ. 212 - 220).

Με τη βοήθεια της προπαγάνδας του παπα - Γκαπόν κατάφερε να ξεσηκώσει πολλές χιλιάδες φτωχολογιάς, σε μια ειρηνική διαδήλωση. Ζητιάνοι, άνδρες, γυναίκες με μωρά στην αγκαλιά και γύρω τα παιδιά τους, με εικόνες αγίων και εξαπτέρυγα, ζητούσαν βοήθεια από τον "πατερούλη" τσάρο, για να μπορέσουν να ζήσουν. Ακολούθησε η σφαγή της 9ης Γενάρη, με χιλιάδες νεκρούς.

Αργότερα, βέβαια, αποδείχτηκε ότι ο παπα - Γκαπόν ήταν πράκτορας της μυστικής αστυνομίας του τσάρου, της Οχράνα. Αργότερα στάλθηκε στο μέτωπο και πέρασε με το μέρος των Γερμανών. Είχε όμως την ατυχία να πιαστεί αιχμάλωτος, πολεμιστών μπολσεβίκων, που στο μεταξύ είχαν πάρει την εξουσία και έχοντας στα χέρια τους τα αρχεία της Οχράνα, τον δίκασαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ