Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εθνική συνεννόηση προτείνει η Νέα Δημοκρατία

Σκληρές εκφράσεις Κ. Στεφανόπουλου κατά Αγκυρας

Σκληρές εκφράσεις εναντίον της Αγκυρας χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος, αποφεύγοντας όμως συνειδητά να σχολιάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις του Λευκού Οίκου για το Κυπριακό.

Συνομιλώντας χτθες με συγγενείς αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας ο Κ. Στεφανόπουλος αρχικά εκτίμησε ότι είναι "περιορισμένες οι δικές μου δυνατότητες, αλλά και όλων μας" για παροχή βοήθειας και στη συνέχεια επιτέθηκε κατά της Τουρκίας λέγοντας "τι μπορεί να κάνουμε με αυτούς τους εγκληματίες, οι οποίοι δε θέλουν ούτε την αλήθεια να πουν, ούτε το ψέμα".

Σημειώνεται ότι το βράδυ της δεξίωσης στο προεδρικό μέγαρο για τα 24 χρόνια από τη μεταπολίτευση ο Κ. Στεφανόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου και τις αντιδράσεις των Αμερικανών στις δηλώσεις Πάγκαλου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής από το βράδυ της Παρασκευής είχε ταχθεί υπέρ της "συνεννόησης και συνεργασίας" των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, ενώ είχε επιτεθεί έμμεσα στον Θ. Πάγκαλο για "εσφαλμένους χειρισμούς και επιπολαιότητες στα μεγάλα εθνικά θέματα, που κινδυνεύουν να οδηγήσουν είτε σε κρίση είτε σε άτακτη υποχώρηση". Η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, θα έχει ως στόχο "να αποτραπούν αυτές οι άσχημες προοπτικές", αλλά και "να εξασφαλιστεί σιγουριά για την Ελλάδα", προφανώς στις "ζεστές αγκάλες" της Ουάσιγκτον...

Χτες ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να λύσει τη σιωπή του και να δηλώσει αν "αυτό το νέο και διαρκές ξέσπασμα του υπουργού Εξωτερικών συνιστά νέα κυβερνητική πολιτική".

Η Ελλάδα βρίσκεται πάλι απομονωμένη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ διαπίστωσε η Ντ. Μπακογιάννη και υποστήριξε ότι ο κίνδυνος είναι μετά τις φραστικές κορόνες να προβούμε σε υποχωρήσεις ουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ