Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Δραματική κατάσταση για τους πλημμυροπαθείς

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-

Σχεδόν τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τους οποίους οι μισοί είναι παιδιά, ενώ 45 αγνοούνται. Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ξαφνικών νεροποντών που προκάλεσαν σαρωτικές πλημμύρες και έπληξαν την ανατολική Σλοβακία τη Δευτέρα. Την ανακοίνωση έκανε χτες το υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα θύματα είναι μικρά παιδιά, προερχόμενα κυρίως από καταυλισμούς Τσιγγάνων, ενώ ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων που έσπευσαν στην περιοχή Γιάροσλαβ Τίμκο,εξέφρασε το φόβο ότι ο απολογισμός αυτός δεν είναι τελικός και πιθανά ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Πολλά ποτάμια που υπερχείλισαν από τις καταρρακτώδεις βροχές, συμπαρασύροντας τόνους λάσπης, σάρωσαν τουλάχιστον 20 χωριά και καταυλισμούς Τσιγγάνων στην περιοχή. Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από το χωριό Ζαρόβνιτσε, το οποίο καταστράφηκε όταν τα ορμητικά νερά του ποταμού Μάλα Σβίνκα γκρέμισαν οικήματα, ξερίζωσαν δέντρα και ανέτρεψαν αυτοκίνητα.

Σ' όλη τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ημερών τα μέλη των σωστικών συνεργείων καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες να ανασύρουν τους νεκρούς μέσα από όγκους λάσπης και από τα ερείπια των σπιτιών, ενώ δεν είναι δυνατόν να γίνει αποτίμηση των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ