Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΠΕΣΙΝΕ
ΟΧΙ στην εκποίηση του οικισμού

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Την αντίθεσή της στα σχέδια της ΠΕΣΙΝΕ για εκποίηση του οικισμού Ασπρων Σπιτιών στην παραλία Διστόμου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή ΠΕΣΙΝΕ της ΕΣΑΚ.Καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα, τη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς της περιοχής να σταθούν φραγμός στα άνομα και αντεργατικά σχέδια της εταιρίας "Αλουμίνιον της Ελλάδος".

Επισημαίνει ότι "αυτή η γη δεν είναι της ΠΕΣΙΝΕ, είναι του Ελληνα πολίτη και ειδικότερα του Διστομίτη, που του την πήραν για μια μπουκιά ψωμί, με βίαιο και καταναγκαστικό τρόπο και για μια ορισμένη χρήση, την ανέγερση εργατικών κατοικιών και επομένως η ΠΕΣΙΝΕ δεν μπορεί να την πουλήσει".

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΕΣΙΝΕ - με κυβερνητικές, και όχι μόνο, "πλάτες" - μετά την υλοποίηση της σταδιακής απόλυσης 300 εργαζομένων (πρόγραμμα "ΠΡΟΚΛΗΣΗ") και στα πλαίσια των σχεδίων της για περαιτέρω μείωση του "κόστους εργασίας", έβαλε σε εφαρμογή την εκποίηση του οικισμού (950 σπίτια) στους εργαζόμενους, προκειμένου μέσα από πιέσεις να αποσπάσει τη συναίνεσή τους. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι για να πετύχει αλλαγή της σύμβασής της με το ελληνικό δημόσιο, καθώς η παραχώρηση κατοικιών προς τους εργαζόμενους αποτελεί συμβατική υποχρέωση της πολυεθνικής.

Η Επιτροπή ΠΕΣΙΝΕ της ΕΣΑΚ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι θα προστατέψουν αυτό το δικαίωμα για τον εαυτό τους και για αυτούς που αύριο θα τους αντικαταστήσουν στην παραγωγική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ