Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ"
Με όπλο την αγωνιστική δράση που δίνει ελπίδα

Ο Λουκάς Λιάκος υποψήφιος νομάρχης

Με όραμα και προοπτική "όχι άλλη μια, αλλά μια άλλη νομαρχιακή αρχή" που θα έχειστόχο την υποστήριξη των λαϊκών συμφερόντων και θα εκφράζει το βοιωτικό λαό, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού, έγινε την περασμένη Πέμπτη, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λιβαδειας η ανακήρυξη του Λουκά Λιάκου ως υποψήφιου νομάρχη Βοιωτίας.Παρά την αφόρητη ζέστη το Κέντρο γέμισε από φίλους και ψηφοφόρους της ΝΑΣ, εργαζόμενους, εκπροσώπους εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων και μαζικών φορέων, ανθρώπων από άλλους πολιτικούς χώρους.

Παρουσιάζοντας την πρόταση της ΝΑΣ ο επικεφαλής της, νομαρχιακός σύμβουλος Γ. Γκικόπουλος, τόνισε: "Θεωρούμε ότι η ανακήρυξη του Λ. Λιάκου, γνωστού σε όλο το νομό για την αγωνιστική στάση και δράση του στη θέση του υποψήφιου νομάρχη, μας ανοίγει δρόμους για να προωθηθεί η αγωνιστική συμπαράταξη που είναι αναγκαία στο νομό Βοιωτίας. Να απευθυνθούμε παντού, να μιλήσουμε με τον κόσμο. Η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση του λαού, στις αντιλαϊκές - αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, υπάρχουν. Μένει να πιστέψει πως έχει τη δύναμη στα χέρια του και με την ψήφο του μπορεί να στείλειμήνυμα αντίστασης και καταδίκης".

"Η δική μας λογική", τόνισε στη συνέχεια, παίρνοντας το λόγο ο Λ. Λιάκος, "θέλει τη ΝΑ προμαχώνα της ανυποχώρητης υπεράσπισης των λαϊκών προβλημάτων, της αγωνιστικής συσπείρωσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, της προβολής των οραμάτων τους".

Η σημερινή νομαρχιακή αρχή, επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υποψήφιος της ΝΑΣ, στάθηκε ανήμπορη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, την παραγωγική υποβάθμιση της περιοχής, το διογκούμενο κύμα ανεργίας, την πλήρη εγκατάλειψη του αγροτικού κόσμου και των ΕΒΕ, της νεολαίας. Αντίθετα, σημείωσε, η επιβολή υπέρμετρης, πρόσθετης φορολογίας σε βάρος του λαού, σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση και τα μεγάλα λόγια, αποτελούν τα έργα και τις ημέρες της σημερινής νομαρχιακής αρχής. Η μετατροπή της ΝΑ σε κυβερνητικό γρανάζι, σε φορομπηχτικό μηχανισμό και προωθητή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, αυτή είναι η αρνητική πρωτοτυπία του νομάρχη Γ. Σταμούλη.

Παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις, ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ για "μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος" και θα είναι "μια άλλη νομαρχιακή αρχή", που θα υψώνει φωνή διεκδίκησης στην κεντρική εξουσία, θα στηρίζει το λαϊκό εισόδημα και δε θα αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, επιβάλλοντας φόρους και χαράτσια, που θα φέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα των εργαζομένων και θα μπαίνει επικεφαλής των αγώνων των αγροτών, των εργαζομένων, της νεολαίας, που θα αποτελεί ασπίδα προστασίας του περιβάλλοντος και θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βίωση του πολιτισμού, απεύθυνε κάλεσμα συστράτευσης, με κριτήριο τη δράση και την πολιτική στάση απέναντι στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα του νομού. Με προοπτική, η ξεχασμένη αγροτιά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, η νεολαία με τη συσπειρωμένη δράση τους, να πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Σταύρος Παναγιώτου υποψήφιος νομάρχης(2002-06-14 00:00:00.0)
Ο Αντ. Ουρανός υποψήφιος νομάρχης(2002-05-29 00:00:00.0)
Με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ στο χέρι(1998-10-06 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Κινήσεων(1998-07-22 00:00:00.0)
Δραστηριότητες(1998-05-17 00:00:00.0)
Εδωσαν αγωνιστικό "ραντεβού" στο Κιλελέρ(1997-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ