Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχος και λόγος εντός κι εκτός

Με τις "Τρωάδες" του Ευριπίδη, την πιο αντιπολεμική τραγωδία, δίνει το "παρών" της η Επιτροπή κατά των Ναρκωτικών Βορείων Προαστίων Αττικής,στις εκδηλώσεις του "Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου", τη Δευτέρα (9.30μμ), στο "Θέατρο Ρεματιάς" (είσοδος ελεύθερη). Με την παράσταση, που εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων "Παράλληλοι Πολιτισμοί - Ιχνη από τη συνάντηση δύο λαών", η Επιτροπή αντιπαραθέτει την ομορφιά της τέχνης και τον πανανθρώπινο λόγο του Ευριπίδη απέναντι στον όλεθρο των ναρκωτικών. Οι "Τρωάδες" παρουσιάζονται σε σκηνοθεσία Ελ. Μπαμπάκου, μουσική Λ. Βουλγαρέλη, χορογραφίες Π. Μαντόπουλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Αλ. Μέσσης, Ελ. Βιδοπούλου, Μ. Ρεκλείτη, Ευδ. Βασσάλου κ.ά.

  • Αύριο (9.30μμ), στο Θέατρο Αναβρύτων, η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αμαρουσίου θα παρουσιάσει μια παράσταση με τίτλο "Ερως ανίκατε". Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα, η Μεικτή Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Αμαρουσίου,σε διεύθυνση Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, θα παρουσιάσει μια αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι. Αύριο (9.30μμ), στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου, θα δώσουν συναυλία οι Μάριος Τόκας, Μανώλης Μητσιάς, Κατερίνα Κούκα.
  • "Αθήνα - Μόντρεαλ. Μια καρδιά, μια ψυχή", τιτλοφορείται η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μόντρεαλ, σήμερα (9.30μμ), στο "Βεάκειο" του Πειραιά, υπέρ των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.
  • Τη Δευτέρα (9μμ), ο Νίκος Ζιώγαλας (φωτό) θα ερμηνεύσει στον Πύργο Πλακεντίας, στην Πεντέλη, στο πλαίσιο των "Κρυσταλλείων '98", παλιά και πρόσφατα τραγούδια του.
  • Στο Θέατρο Πυθαγορείου, στη Σάμο, αρχίζει σήμερα (8.30μμ) το 2ο Φεστιβάλ"Μανώλης Καλομοίρης", με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου του Γιορκ.Με διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τους Γιώργο Δεμερτζή (βιολί) και Μάτα Κατσούλη (σοπράνο) θα παρουσιάσει έργα των Μανώλη Καλομοίρη, Ντε Φάγια και Φ. Τσαϊκόφσκι.
  • Σήμερα, στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, ο Πάκο Πένια με το συγκρότημά του και οι κορυφαίοι δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μας μουσικής Νίκος Σαραγούδας, Κυριάκος Καλαϊτζίδης, Σωκράτης Σινόπουλος, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Ανδρέας Παππάς,για δεύτερη βραδιά, παρουσιάζουν μια μουσική διαδρομή στη Μεσόγειο "Από Ανατολή και Δύση - Από το Αιγαίο στην Ιβηρία".
  • Στο "Φεστιβάλ Σύμης" σήμερα θα εμφανιστούν η σολίστ της Συμφωνικής της Σόφιας Νατάλια Αλεξάντροβα (βιολί) και ο κιθαρίσταςΓιάννης Ανδριανόπουλος,ενώ αύριο η Ευγενία Συριώτη θα ερμηνεύσει "Τα τραγούδια του κόσμου".
  • Στο Μόλυβο Λέσβου και στη Χίο παρουσιάζει σήμερα και αύριο, αντίστοιχα, τα "Τραγούδια της Θάλασσας" ο Μιχάλης Τερζής.Ερμηνεύουν οι Κώστας Καράλης, Μαρία Σουλτάτου, Νίκος Μοσχολιός.Στη συναυλία της Χίου, θα τραγουδήσει και ο Κώστας Μάντζιος.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ