Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΑΓΓΛΙΑ
"Κοκορομαχία" επί γαλλικού εδάφους

Να λοιπόν που η ιστορία παίζει ορισμένες φορές περίεργα παιχνίδια... Για ένα ακόμη Μουντιάλ οι "άσπονδες" φίλες, Αγγλία και Αργεντινή, δεν απέφυγαν τη μεταξύ τους κόντρα...

Η προϊστορία που έχουν οι δυο χώρες, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο (το γκολ του Μαραντόνα με το χέρι το 1986) όσο και σε εξωαγωνιστικό (πόλεμος για τα νησιά Φώκλαντ) δεν είναι και μικρή και έτσι πάντα δίνει ένα άλλο χρώμα στις συναντήσεις των δυο ομάδων "κάνοντας αυτή την κολόνια να κρατάει χρόνια"...

"Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει τη λέξη εκδίκηση. Προτιμώ να πω ότι επιδιώκουμε την ισορροπία" ήταν τα πρώτα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας, Γκλεν Χοντλ, όταν αναφέρθηκε στη συνάντηση των δυο ομάδων. Ο Χοντλ, που ήταν το 10άρι της Αγγλίας στον περίφημο αγώνα του Μεξικού, τόνισε ότι δε βλέπει το σημερινό αγώνα σαν ρεβάνς, ωστόσο όμως είναι μια καλή ευκαιρία να διορθώσουν την αδικία του 1986.

"Σε εκείνο το παιχνίδι όλα ήταν ρευστά. Είχαμε πολλές ελπίδες μέχρι το... χάντμπολ να δώσει προβάδισμα στους Αργεντινούς. Δεν είναι σκοπός μας να πάρουμε τη ρεβάνς, όμως σήμερα έχουμε μια καλή ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την τάξη" δήλωσε ο Αγγλος τεχνικός, που δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Μετά την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Κολομβία αναμένεται και σήμερα να ξεκινήσει τον Μπέκαμ, αφού ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά στην επίθεση της "γηραιάς Αλβιόνας".

Αν όμως ο Χοντλ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, δε συμβαίνει το ίδιο και με το συνάδελφό του Ντανιέλ Πασαρέλα, με τηναμφίβολη συμμετοχή των Σενσίνι και Ζανέτι, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Παρ' όλα αυτά στους Αργεντινούς επικρατεί αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν για μια ακόμη φορά. Αλλωστε οι μέχρι τώρα εμφανίσεις των "μπιακοτσελέστε", που δεν έχουν δεχτεί ούτε γκολ, έχουν ανοίξει την όρεξη στους Αργεντινούς που ονειρεύονται ακόμα και τελικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ