Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμπόσιο καλλιτεχνικής κεραμικής

Στα πλαίσια της ανάπτυξης των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ γειτονικών χωρών, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και η Κοινότητα Μανταμάδου Λέσβου,διοργανώνουν από 1 έως 15 του Ιούλη, Συμπόσιο Καλλιτεχνικής Κεραμικής,με τη συμμετοχή κεραμιστών από την Ελλάδα και την Τουρκία. Στόχος του συμποσίου είναι η ανταλλαγή και επικοινωνία σε σχέση με το σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισης του πηλού, μέσα από τη συνέχεια και τις διαφοροποιήσεις του από την παράδοση. Συμμετέχουν συνολικά είκοσι κεραμίστες (10 από κάθε χώρα), οι οποίοι θα δουλέψουν στο παραδοσιακό χωριό του Μανταμάδου, που είναι γνωστό για τη μακροχρόνια ιστορία του στην παραδοσιακή κεραμική.

Παράλληλα με την εργασία, τη γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων, θα διοργανωθούν ομιλίες, προβολές βίντεο και σλάιτς. Επίσης, εκπρόσωπος του Κέντρου Μελέτης Νεότερης Κεραμικής,θα δώσει διάλεξη και θα παρουσιάσει την κεραμική του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Τα έργα που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του δεκαπενθήμερου συμποσίου, θα παραμείνουν στην κοινότητα, σαν απαρχή για τη δημιουργία ενός μουσείου κεραμικής τέχνης στο νησί.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν στη διοργάνωση οι: Γιώργος Αθανασίου, Χρύσα Αχειμάστου, Γιάννης Ιορδανίδης, Μαρία Καρακατσάνη, Κώστας Καρακίτσος, Νίκος Καράλης, Λίλλη Μπακογιάννη, Μάρω Κερασσώτη, Βέρα Σιατερλή, Νίκος Σκλαβενίτης, Ιρφάν Αουντίν, Τζερίν Ντεμίρσου, Αουφέρ Καλσίν κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ