Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απόλυση συνδικαλίστριας στη Ζάκυνθο

Την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της γγ του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, επειδή διεκδίκησε τα νόμιμα δικαιώματά της, από την ξενοδοχειακή επιχείρηση PARK στη Ζάκυνθο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Το ΕΚΖ επισημαίνει ότι ο εργοδότης θρασύτατα δεν αποδέχεται τη συνδικαλιστική ιδιότητα της απολυμένης και ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια "επικήρυξης" της συνδικαλιστικής δράσης, προκειμένου να αμείβουν τους εργαζόμενους κάτω των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να καταπατούν την ασφαλιστική νομοθεσία μη επικολλώντας τα πραγματικά ένσημα, να μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε απασχολήσιμους.

Σημειώνει ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μετατρέπονται σε ναούς της αυθαιρεσίας, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Επισημαίνει ότι σοβαρές ευθύνες επωμίζεται ο νομάρχης και τον καλεί να παρέμβει για την επαναπρόσληψη της συνδικαλίστριας. Επίσης καλεί τους εργαζόμενους ενωμένα και αγωνιστικά να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org