Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλυπητήρια

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ,Χαρίλαος Φλωράκης,μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Κωστή Μοσκώφ έστειλε στην οικογένειά του το παρακάτω τηλεγράφημα: "Δεχθείτε τα βαθιά συλλυπητήριά μου για το χαμό του Κωστή. Ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ιστορική επιστήμη και στον πολιτισμό".

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα,σε τηλεγράφημά της στην οικογένεια του Κωστή Μοσκώφ γράφει: "Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Κωστή, του οποίου η προσφορά ήταν σημαντικότατη στην ιστορία, στον πολιτισμό και στους κοινωνικούς αγώνες". Ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Αδάμαστος ο θάνατος κάλεσε κοντά του έναν ευαίσθητο και ταυτόχρονα θαρραλέο διανοούμενο, που μας αφήνει μια εικόνα τρυφερής ποιότητας. Ο Κωστής Μοσκώφ ήταν ένα από τα διανοητικά σύμβολα της Θεσσαλονίκης και κατέστη επιπλέον και Αλεξανδρινός".

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ,Θεοχάρης Παπαμάργαρης,δήλωσε για τον Κωστή Μοσκώφ: "Ηταν μια καθαρή, δυνατή και τίμια φωνή. Ενας ιδεολόγος αγωνιστής που πάλευε με το λόγο του και τις πράξεις του, για να κάνει πραγματικότητα τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, για να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο και την περιοχή μας.Με το θάνατό του δεν έχασε μόνο η ελληνική διανόηση. Εχασε και η Ελλάδα έναν άνθρωπο που πίστευε βαθιά σε ό,τι έλεγε και σε ό,τι διακήρυσσε. Καλό κατευόδιο Κωστή".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε τηλεγράφημά του εκφράζει τη βαθιά θλίψη του δημοσιογραφικού κόσμου της Αθήνας για την απώλεια του Κωστή Μοσκώφ, "ο οποίος με την παρουσία και το έργο του σημάδεψε την πνευματική μας ζωή ως γνήσιος Θεσσαλονικιός και ανθρώπινος - πρεσβευτής του πολιτισμού μας στη Μέση Ανατολή".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ