Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΡΟΑΤΙΑ 1 - 0
Δυνατοί κι αποφασισμένοι

Με άμυνα γρανίτη, οι Αργεντίνοι τερμάτισαν αήττητοι και με μηδέν παθητικό, στην πρώτη φάση του Μουντιάλ

Η Αργεντινή του Μπατιστούτα, δεν έχει τη φινέτσα και τη χάρη της Αργεντινής του Μαραντόνα, ούτε τη φαντασία και το ρυθμό της Αργεντινής του Κέμπες. Αυτό δε λέει όμως τίποτα. Το ποδόσφαιρο αλλάζει καθημερινά, όπως καθετί πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη. Τα πάντα ρει, ακόμα και στο λαοφιλέστερο των σπορ. Κι εδώ βρίσκεται η επιτυχία του Πασαρέλα. Δεν περίμενε να γεννηθεί ο νέος Μαραντόνα για να ταξιδεύσει στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή. Χωρίς μεγάλους αστέρες, αλλά με πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, δημιούργησε ένα σύνολο ικανό να πρωταγωνιστήσει. Αν σε κάποιους δεν αρέσει το θέαμα που παρουσιάζουν οι Αργεντίνοι, δικό τους πρόβλημα. Και για να μην ξεχνάμε, ελάχιστα ενοχλήθηκαν οι σκληροτράχηλοι και καταστροφής του θεάματος Ιταλοί, που το 1982 με πρωταγωνιστή τον... απίθανο Τζεντίλε κατέκτησαν τον τίτλο και όχι η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης, που δεν ήταν άλλη από τη Βραζιλία.

Οι Αργεντίνοι τελείωσαν αήττητοι των πρώτο γύρο και με μηδέν παθητικό στην άμυνα. Κι αν όπως λένε οι μπασκετικοί, η άμυνα βγάζει πρωταθλητές, μπορούν να ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με επιτυχία. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τη δεύτερη ομάδα του 7ου ομίλου, δηλαδή, Αγγλία, ή Κολομβία, ή Ρουμανία. Ο Πασαρέλα δήλωσε αισιόδοξος, όποιον αντίπαλο κι αν έβγαζαν οι βραδινές συναντήσεις. "Η Ρουμανία είναι γρήγορη, η Κολομβία έχει καλό αγωνιστικό σύστημα και η Αγγλία μεγάλη καρδιά. Οποια κι αν βρεθεί στο δρόμο μας, είναι καλοδεχούμενη", υπογράμμισε. Οι Αργεντίνοι είναι επίσης χαρούμενοι που θα περιμένουν τον επόμενο αντίπαλό τους στο Σεντ Ετιέν και θα αποφύγουν τη μετακίνηση. Αν περάσουν στην προημιτελική φάση, θα βρουν στο δρόμο τους τη νικήτρια της συνάντησης Ολλανδία - Γιουγκοσλαβία.

Απέναντι στην Κροατία, οι Λατινοαμερικανοί δε χρειάστηκε να κουραστούν ιδιαίτερα για να φτάσουν στη νίκη. Οι Βαλκάνιοι δεν είχαν δυνάμεις να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά. Η Αργεντινή κυριάρχησε στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής και πέτυχε το γκολ που έκρινε τη συνάντηση στο 36. Ο Ορτέγκα προσπάθησε να μεταβιβάσει την μπάλα στον Μπατιστούτα, αυτή χτύπησε στο κεφάλι αμυντικού και στρώθηκε στον αφύλαχτο Πινέδα που με σουτ νίκησε τον Λάντιτς. Στην επανάληψη βελτιώθηκε το θέαμα και από τις δύο πλευρές. Ο Βλάοβιτς με μακρινό σουτ σημάδεψε στο 63 τη συμβολή των δοκαριών του Ρόα, στο 68 ο Στάνιτς δεν εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα της Αργεντινής, στο 70 ο Γκαγιάδο με ατομική προσπάθεια πέρασε τρεις αντιπάλους αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 75 σουτ του Σιμεόνε από κοντά απέκρουσε με τα πόδια ο Λάντιτς.

Κίτρινες κάρτες: Ορτέγκα, Βίβας, Αγιάλα (Αργ.), Μπίλιτς, Μπόμπαν, Σόλντο, Γιάρνι (Κρο.).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρόα, Αγιάλα, Πινέδα, Αλμέιδα, Μπατιστούτα, Ορτέγκα (52 Λόπες), Βερόν, Πας, Βίβας, Ζανέτι (67 Σιμεόνε), Γκαγιάρδο (80 Μπέρτι).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λάντιτς, Μπίλιτς, Ασάνοβιτς, Προσινέτσκι (67 Στίματς), Σούκερ, Μπόμπαν, Μάριτς (46 Βλάοβιτς), Στάνιτς, Σόλντο, Γιάρνι, Σίμιτς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ