Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα βραβεία των κριτικών

Η Ενωση Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών,με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων επεκτείνει το θεσμό των βραβείων προς τρεις ακόμη τομείς, πέραν των τριών ήδη θεσμοθετημένων βραβείων (για το θέατρο, τη μουσική, τις τιμητικές διακρίσεις σε οργανισμούς της περιφέρειας και τις διακρίσεις σε νεότερους δημιουργούς). Ετσι, από φέτος θα απονεμηθούν επιπλέον: Το μεγάλο Διεθνές Βραβείο Θεάτρου "Θέσπις",σε προσωπικότητα διεθνούς κύρους, η οποία με τη συγγραφή και μελέτη ή τη σκηνική πραγμάτωση, συμβάλλει στην ανάπτυξη και διάδοση του αρχαιοελληνικού ή νεοελληνικού θεάτρου στην αλλοδαπή.

Αναζωογονούνται τα βραβεία "Καρόλου Κουν",με τρία βραβεία: σκηνοθεσίας και υποκριτικής σε αρχαίο ή νεοελληνικό έργο και σε σύγχρονο Ελληνα θεατρικό συγγραφέα,για συγκεκριμένο έργο του. Πέραν αυτών, όπως ανακοινώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, για να τιμηθεί και να ενισχυθεί η επιστημονική έρευνα γύρω από το θέατρο και τη μουσική, καθιερώνονται από φέτος τρεις τιμητικές διακρίσεις: σε σύγγραμμα Ελληνα θεατρολόγου, μουσικολόγου και σε δίσκο Ελλήνων εκτελεστών κλασικής μουσικής, κυρίως.

Η απονομή των θεσπισμένων από πρόπερσι βραβείων θα γίνει στις 23 Νοέμβρη 1998 στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ των νέων βραβείων στις αρχές Απριλίου του 1999, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ