Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οδηγίες για ξύλο

Ελληνική Δημοκρατία

Υπουργείον

Δημοσίας Τάξεως.

Προς όλες τις Αστυνομικές

Διευθύνσεις του Κράτους.

Θέμα: Πάταξις διαδηλώσεων.

Κατά το τελευταίον διάστημα παρατηρείται επικίνδυνος έξαρσις οχλοκρατικών εκδηλώσεων κατά των επωφελών διά το Εθνος μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνησις, ίνα οδηγήση την χώραν εις την ΟΝΕ και γενικώτερον εις την Ευρωπαϊκήν Ολοκλήρωσιν. Οι μετέχοντες εις τας τοιαύτας εκδηλώσεις (εργάται, υπάλληλοι και άλλοι ξεβράκωτοι), υποκινούμενοι από καθ' έξιν ταραχοποιούς, ξεχύνονται καθ' εκάστην, σχεδόν, εις τους κεντρικούς δρόμους των πόλεων και προβαίνουν εις πλείστας όσας ασχημίας. Τουτέστιν, διαμαρτύρονται εντόνως διά την μονόπλευρην, δήθεν, λιτότητα που επέβαλεν η κυβέρνησις, διά τα εφθηνά, τάχα, μεροκάματα, διά τας ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργίαν και άλλα παρόμοια θέματα, διά τα οποία δεν τους πέφτει, φυσικά, λόγος. Ετσι προκλητικά φέρονται οι ρεμπεσκέδες ούτοι, αντί να σκύβουν, ως οφείλουν, το κεφάλι. Και πολλάκις δεν υψώνουν μόνον την φωνήν τους, αλλά και τη γροθιά τους (ορίστε, έκανε κι η μύγα κώλο...), θέλοντας προφανώς να δείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν τις εθνοσωτήριες, όπως επεσημάναμεν, επιλογές της κυβερνήσεως.

Επειδή, λοιπόν, διά των τοιούτων αντιδράσεων της πλέμπας παραβιάζονται πλείστοι όσοι νόμοι και κυρίως επειδή διακυβεύονται τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του τόπου, εντέλλεσθε εσείς που ανέκαθεν υπήρξατε τηρηταί της τάξεως να αναλάβετε τώρα την τήρησιν και επιβολήν και της "Νέας Τάξεως". Εντέλλεσθε, τουτέστιν, να δραστηριοποιηθείτε μετά ιδιαιτέρου ζήλου εις την αντιμετώπισιν των οχλοκρατικών εκδηλώσεων, μη φειδόμενοι, πλέον, μήτε ράχιν, μήτε κεφαλήν, μήτε παϊδιον διαδηλωτού!

Θεωρούμε σκόπιμον εν προκειμένω να σας γνωρίσωμεν ότι εις τις επιχειρήσεις σας αυτές πρέπει να ακολουθείτε τις κάτωθι οδηγίες:

  • Εάν έχετε απέναντί σας ηλικιωμένους συνταξιούχους να αρκείσθε εις ωθήσεις, κοινώς σπρωξίματα και εις μερικές μουλωχτές αγκωνιές και κλοτσιές. Δι' αυτών των ηπίων μέσων δύνασθε να τους ξαπλώσετε όλους κάτω, χωρίς να προκαλείτε ιδιαίτερον σάλον και χωρίς να στερείτε τη δυνατότητα από την κυβέρνηση να συνεχίζει να ομιλεί για τα "περήφανα γηρατειά".
  • Εάν ευρίσκεσθε αντιμέτωποι προ άλλων κοινωνικών ομάδων (εργατών, αγροτών, φοιτητών κλπ.) να θεωρείτε "α πριόρι" ότι έχετε να κάνετε με επικίνδυνον εχθρόν και να ενεργείτε αναλόγως. Να ρίχνετε, δηλαδή, ανελέητα εις την κεφαλήν και δη εις το σημείον όπου ενούνται τα δύο βρεγματικά οστά. Το σημείον αυτό είναι το πλέον ευαίσθητον του κρανίου και ένα επιτυχημένον κτύπημα εκεί, αφ' ενός μεν εξουδετερώνει τον αντίπαλον, αφ' ετέρου δε, δε φθείρει το κλομπ, το οποίον, ειρήσθω εν παρόδω, ως περιουσιακόν στοιχείον του δημοσίου πρέπει να το προσέχωμεν από ραγίσματα, γδαρσίματα και άλλες βλάβες.
  • Οσους, τέλος, εκ των διαδηλωτών δεν κατορθώνετε να τους ανοίξετε το κεφάλι σαν καρπούζι, να τους συλλαμβάνεται και σχηματίζοντας εις βάρος τους δικογραφίαν δι' αντίστασιν, εξύβρισιν, σωματικές βλάβες, φθορές κλπ. να τους παραπέμπετε εις τα αρμόδια δικαστήρια ίνα καταδικασθούν. Δι' αυτής της μεθόδου εξοντώνετε έναν αριθμό αντιδρώντων, τρομοκρατείτε κάποιους που θα ήθελαν να σηκώσουν και αυτοί κεφάλι και να βγουν στους δρόμους, και επιπλέον: Από θύτες εμφανίζεστε ως θύματα και δίνετε έτσι την ευκαιρίαν εις την κυβέρνησιν να κραυγάζει περί οργανωμένων επεισοδίων και περί απροκλήτου επιθέσεως των διαδηλωτών κατά της Αστυνομίας, εφαρμόζοντας έτσι την παροιμία "γάτος γ... και γάτος σκούζει"!

Ο αρμόδιος υπουργός.

Και για την αντιγραφή:

Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(28/10/2010)
Σκέτη... «αρρώστια»(27/5/2003)
Ο «Γέρων της Δημοκρατίας» ζητά... αίμα(27/6/2001)
Παρά και ενάντια στις διαταγές της ηγεσίας(28/10/1998)
Κομμουνισταί επιδράμουν εις Θεσσαλίαν(20/11/1996)
Οι σκοποί του ΕΑΜ(29/9/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org