Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας

Συζήτηση της Επιτροπής Νεολαίας της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας" για τα προβλήματα των νέων

"Να κάνουμε θεατρικό", "να διοργανώσουμε συναυλίες και συζητήσεις με τον κόσμο", "να βγούμε σε εξορμήσεις", "να δραστηριοποιήσουμε τις μαθητικές κοινότητες". Ηταν μερικές από τις ιδέες - απόψεις που "έπεσαν", το Σάββατο, σε συγκέντρωση - συζήτηση νέων της Καισαριανής, με ορατό πάντα το στόχο "να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να παλέψουμε ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που μας τα στερεί". Στόχος που έγινε σαφής κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Νεολαίας της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας Καισαριανής" και οδήγησε στη δημιουργία ενός Συντονιστικού που θα τον υπηρετήσει.

Το πεδίο δράσης της Επιτροπής, τεράστιο. Δεν είναι μόνο τα γενικότερα προβλήματα - η ανεργία, τα ναρκωτικά, η εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, η υποβάθμιση της ζωής - που απαιτούν την παρέμβαση της νεολαίας. Είναι και η έκφρασή τους στην πόλη της Καισαριανής, όπου κάποια δεδομένα, για χρόνια, αποτελούν τώρα ζητούμενο. "Ολοι θυμούμαστε πώς ήταν η Καισαριανή πριν οχτώ χρόνια, όταν στη Δημοτική Αρχή ήταν ο Παναγιώτης Μακρής και η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία". Η ερασιτεχνική δημιουργία ανθούσε, το Στέκι Νεολαίας λειτουργούσε και μάλιστα ως χώρος συσπείρωσης της νεολαίας. Οι μαθητικές κοινότητες, το ίδιο. Γεμάτη η πόλη μας από χώρους άθλησης και πρασίνου", σημείωσε ο Θανάσης Εξαρχόπουλος,μέλος της Γραμματείας της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας".

Η σημερινή κατάσταση, όπως την περιέγραψαν οι νέοι στη συζήτηση της Επιτροπής Νεολαίας, είναι αρκετά διαφορετική. Η συμμετοχή του κόσμου στις πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου είναι μηδαμινή, καθώς η Δημοτική Αρχή εξαντλείται σε "πολιτισμό - κονσέρβα". Δεν προωθείται ο μαζικός αθλητισμός. Το Σκοπευτήριο έχει μετατραπεί σε χώρο διακίνησης ναρκωτικών, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για την απομάκρυνση της Σκοπευτικής Εταιρείας που δραστηριοποιείται εκεί και την αξιοποίηση του χώρου για πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως απαιτούν η νεολαία και όλοι οι Καισαριανιώτες. Ο δε "σεβασμός" της Δημοτικής Αρχής στο περιβάλλον εκφράζεται με τη συνεργασία της στα σχέδια της κυβέρνησης να κατασκευάσει την περιφερειακή Υμηττού και να καταστραφούν έτσι χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Τα παραπάνω αποτελούν τομείς δράσης για την Επιτροπή Νεολαίας. Ομως, όπως σημειώθηκε στη συζήτηση, ο αγώνας για την καλυτέρευση της ζωής τους είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ανάδειξη αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής, που θα βρίσκεται στο πλευρό της νεολαίας και του δημότη. Κι αυτή την προοπτική, έγινε σαφές, εγγυάται η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία" και ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Κατημερτζής.

Στη συζήτηση παρών ήταν και ο Π. Μακρής,ο οποίος παρότρυνε τους νέους να σχεδιάσουν αυτόνομα τη δράση της Επιτροπής και να δουλέψουν για την αποδοχή από τη νεολαία του Γ. Κατημερτζή. Γιατί - όπως τόνισε - "σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του λαού στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Να αναδειχτούν αγωνιστικές τοπικές αρχές, που θα δρουν μαζί και σε όφελος του δημότη".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ