Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΕΠ
"Στον κάλαθο των αχρήστων" οι ενστάσεις!

Με κάθε τρόπο το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν ενστάσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει ως "απόψεις πολιτών"!

Στο κάλαθο των αχρήστων πετάει στην ουσία το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) τις ενστάσεις των εκπαιδευτικών που ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού της ντροπής, τις οποίες αντιμετωπίζει ως "απόψεις πολιτών" (!), επιβεβαιώνοντας ότι έχει μεταβληθεί σε εκτελεστικό όργανο επιβολής των κυβερνητικών επιλογών.

Το ΑΣΕΠ, όπως έγινε ολοφάνερο χθες, δεν αποθαρρύνει απλώς τους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν ενστάσεις για την ακύρωση του διαγωνισμού, αλλά, έμμεσα πλην σαφώς, τους προειδοποιεί ότι δεν έχουν καμία τύχη!

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που υποδέχτηκε χθες τους δεκάδες ενδιαφερόμενους που προσέφυγαν στις υπηρεσίες του προκειμένου να καταθέσουν τις καταγγελίες και τις ενστάσεις τους. Αρχικά, οι υπηρεσίες δεν τις παραλάμβαναν - μάλιστα η πρόσβαση στα γραφεία ήταν αδύνατη - και μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες τις παρέλαβαν στην είσοδο του κτιρίου (!) ορισμένοι υπάλληλοι, χωρίς όμως να τους δώσουν τον απαραίτητο αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά ένα άνευ νομικής αξίας "χαρτάκι" ότι παρέλαβαν την ένστασή τους!

Τις προθέσεις του ΑΣΕΠ επιβεβαίωσε αργότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρός του Μ. Παπαδάκης, ο οποίος, αφού χαρακτήρισε "συρφετό" (!) τους διαμαρτυρόμενους, είπε ότι "τα μαζεύουμε όλα σε ένα φάκελο και στον κατάλληλο χρόνο θα τα αξιολογήσουμε"! Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έκανε χειρότερα τα πράγματα λέγοντας ότι "είναι απόψεις πολιτών που δε θα τις πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων".

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ απέφυγε να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα στο οποίο θα μπορούν να υποβάλλονται οι ενστάσεις, περιοριζόμενος στο γενικό όταν δημοσιοποιηθούν οι πίνακες με τις βαθμολογίες του διαγωνισμού. Ομως και με τις βαθμολογίες έχει προκύψει, όπως παραδέχτηκε, σοβαρό ζήτημα καθώς "υπάρχει πρόβλημα βαθμολογητών" που θα αναλάβουν να βαθμολογήσουν τα γραπτά.

Στο ερώτημα που τέθηκε ότι με το διαγωνισμό αμφισβητείται η εγκυρότητα του ΑΣΕΠ, απάντησε: "Και τι θέλετε να κάνουμε;"!

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής Γ. Βέης άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού αλλά αυτό θα εξεταστεί αφού βγουν τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφάνισε του ΑΣΕΠ, χτές, τέταρτη μέρα του διαγωνισμού, το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε κατά μέσο στο 59,50%. Συγκεκριμένα, το ποσοστό συμμετοχής στους μαθηματικούς ανήλθε στο 60,93%, στη φυσική αγωγή το 59,51%, των κοινωνιολόγων 28,5%, των νομικών - πολιτικών 52,5%, της οικιακής οικονομίας 72,2% και των καλλιτεχνικών 60,8%. Την τρίτη ημέρα, την Κυριακή, ο μέσος όρος συμμετοχής το πρωί ανήλθε στο 63,31% και το απόγευμα στο 58,19%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ