Σάββατο 13 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυρίαρχη η μουσική

Αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Διονυσίου Σολωμού και στα 50 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου είναι η συναυλία που θα δώσει ο Γιάννης Μπουφίδης τη Δευτέρα (9.30μμ), στον υπαίθριο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Η Συμφωνική Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών,υπό τη διεύθυνση του συνθέτη, θα παρουσιάσει απόσπασμα από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους", σε μουσική του Γ. Μπουφίδη και βυζαντινά - παραδοσιακά τραγούδια του συνθέτη, με αιγαιοπελαγίτικα θέματα. Ερμηνεύουν οι Λάκης Χαλκιάς και Νάντια Γουάινμπεργκ.Συμμετέχουν η 40μελής Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και 10μελές Συγκρότημα Παραδοσιακών Οργάνων.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων εντάσσεται και η συναυλία της Χορωδίας και Συμφωνικής Μπάντας του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης,στις 18/6 (8.30μμ), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο και οι συναυλίες της Βίκυς Μοσχολιού (22, 23/6, 9μμ), στο Λυκαβηττό. "Χρώματα που αγαπήσαμε" τιτλοφορούνται οι συναυλίες τιμής για τα 36 χρόνια προσφοράς της λαϊκής τραγουδίστριας. Μαζί της οι: Γιάννης Καλογιάννης, Εύα Μοσχολιού, η Χορωδία του Βαλερί Ορέσκιν και η Συμφωνική Δημοτική Ορχήστρα.

Στις 16/6 (7.30μμ), στο Γκάζι (κτίριο Δ10) εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής "Σταυροφορίες - 100 χρόνια μετά" της Μαρίνας Βαμβακά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ