Σάββατο 13 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζονται τη Δευτέρα

Ελεύθεροι αφέθηκαν χτες το μεσημέρι, με απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, οι οχτώ συλληφθέντες στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη έξω από τα εξεταστικά κέντρα Αλίμου και Πατησίων.

Προηγουμένως, το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης και για μεν τους αδελφούς Γιώργο και Νίκο Πιτσάκη (που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο λόγω του άγριου ξυλοδαρμού τους από αστυνομικά όργανα) και ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 26 Ιούνη, για δε τους Αλ. Πλεμένο, Κρ. Ηλιόπουλο, Στ. Φατούρο, Γ. Καρούτσο, Δ. Μαριόλη και Β. Αρβανίτη έδωσε τη νόμιμη προθεσμία και θα δικαστούν τη Δευτέρα.

Στο χώρο των Δικαστηρίων βρέθηκαν χτες εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες. Και εκεί οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν ισχυρές και φρουρούσαν την είσοδο των Δικαστηρίων στην Ευελπίδων μη αφήνοντας τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα. Στο πλευρό των κατηγορούμενων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, που εξέφρασε τη συμπαράστασή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ