Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 62
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΞΙΚΟ
Η ανανέωση έφερε γκρίνια

Οι "Αζτέκοι" πάνε στη Γαλλία μάλλον χωρίς φιλοδοξίες. Παρελθόν αλλά και παρόν συνηγορούν σ' αυτό. Παρά τις πολλές παρουσίες σε τελικές φάσεις, μόνο τις δύο χρονιές που φιλοξένησαν το θεσμό ('70, '86) σχετικά ξέφυγαν από την αφάνεια φτάνοντας στα προημιτελικά. Και τώρα όμως η κατάσταση της ομάδας δεν είναι καλή. Εσωτερικές τριβές και άσχημη ψυχολογία. Ο Μιλουτίνοβιτς αντικαταστάθηκε από τον Λαπουέντε, αλλά τώρα κάποιοι νοσταλγούν τον Γιουγκοσλάβο. Μεταξύ αυτών οι εφημερίδες της χώρας που αναφέρουν: "Διώξαμε τον Μιλουτίνοβιτς να φέρουμε αυτόν; Το Μεξικό έχει ήδη βγάλει τα εισιτήρια της επιστροφής".

Ο Λαπουέντε προχώρησε σε γενική ανανέωση. Δεν κάλεσε παίχτες όπως οι Ερμοσίγιο (33 χρ.), Λουίς Αλβες (30) και Γκαλίντο (38). Ομως και οι νέοι δε δείχνουν έτοιμοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η άμυνα παραπαίει και η επίθεση δεν αποτελεί εγγύηση. "Σίγουρα δεν πάμε για να πρωταγωνιστήσουμε, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα δημιουργήσουμε σοβαρά προβλήματα στους αντιπάλους μας", προϊδεάζει άπαντες ο Λαπουέντε.

Η ταυτότητά του

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τη χώρα της τεκίλας θα βρεθεί σε τελικά για 11η φορά ('30, '50, '54, '58, '62, '66, '70, '78, '86, '94). Σε 33 αγώνες έχει 7 νίκες, 8 ισοπαλίες και 18 ήττες με 31 - 68. Στη Γαλλία πήρε την πρόκριση ως πρώτο στον τελικό όμιλο ΒΚ Αμερικής και Καραϊβικής μπροστά από ΗΠΑ, Τζαμάικα, Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ και Καναδά. Σε 16 παιχνίδια μέτρησε 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες με 37 - 13 γκολ. Ηταν φιναλίστ στο ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ το '93. Στην ομοσπονδία (Φεδερασιόν Μεξικάνα ντε Φούτμπολ) είναι εγγεγραμμένοι 4.439.664 παίχτες. Χρώματα: πράσινο, άσπρο, κόκκινο. Από τις 20/5 κατέχει την 4η θέση στη σχετική βαθμολογία της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ