Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Υπάρχει και "καλή ΟΝΕ"

Προβάλλοντας την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει πορεία προς την ΟΝΕ και ταυτόχρονα υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, στην ομιλία του, κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί "δεν πρόβαλε διαπραγματευτικές αξιώσεις ούτε διαμόρφωσε κατάλληλες συμμαχίες για την τελική επιλογή των χωρών της ζώνης του ΕΥΡΩ".

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ για "την Αριστερά στην Ευρώπη" η ένταξη στην ΟΝΕ αποτελεί τμήμα "της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής πολιτικής, με σταθερές αξίες για την κοινωνία του αύριο με την πλήρη απασχόληση, τη διεύρυνση της δημοκρατίας, την περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη, την ισότητα".

Επέκρινε δε την κυβέρνηση επειδή "έχει συκοφαντήσει κατά το χειρότερο τρόπο την ευρωπαϊκή προοπτική", κατηγορώντας τη μάλιστα, επειδή με "την πολιτική της υπονομεύει όλες τις προϋποθέσεις επιτυχίας αυτού του στόχου".Ο Ν. Κωνσταντόπουλος είπε ότι η "Ελλάδα είχε στη διάθεσή της το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για να κάνει τις αναγκαίες προσαρμογές και να προωθήσει συγκλίσεις προς την ευρωπαϊκή πραγματικότητα", υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι "το κοινωνικά αναγκαίο, το πολιτικά εφικτό θα ήταν να γίνουν οι προσαρμογές στην ώρα τους, να μειωθούν οι αποκλίσεις, να υπάρξουν υποδομές ανάπτυξης και κοινωνικής συμμετοχής".

Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό είπε ότι η αποκοπή της Ελλάδας από τις διαδικασίες της "ευρωπαϊκής ενοποίησης θα σημάνει επικίνδυνη περιθωριοποίηση και δυσάρεστες συνέπειες, τόσο στην οικονομία όσο και την εξωτερική πολιτική της χώρας".

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επικαλούμενος το παράδειγμα της Ιταλίας και της Γαλλίας διεκδίκησε συμμετοχή στη διακυβέρνηση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιλέξει "εάν θα ανοίξει το δρόμο για μεταβολή του σκηνικού των συσχετισμών και των πολιτικών που εφαρμόζονται ή εάν, σε συνεργασία με τις συντηρητικές δυνάμεις, θα επιμείνουν στη διατήρηση του σημερινού πολιτικού σκηνικού".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ