Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
"Διευκολύνουμε την κυβέρνηση στο έργο της"!

"Δε λέμε μην κάνετε αποκρατικοποιήσεις, λέμε και λίγες κάνετε και αργά τις κάνετε"!

Ανοιχτά ομολογεί, πλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ ότι "διευκολύνει" την κυβέρνηση Σημίτη στην επιβολή των νεοφιλελεύθερων επιλογών, παραδεχόμενος επίσημα ότι η γραμμή αυτή αποτελεί την "αντιπολιτευτική" τακτική του κόμματός του.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μακεδονία" ο Κ. Καραμανλής δηλώνει χαρακτηριστικά: "Συναντάμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία: η αντιπολίτευση να διευκολύνει την κυβέρνηση στο έργο της, και η κυβέρνηση να μην μπορεί να αξιοποιήσει ούτε αυτό. Μια αντιπολίτευση που κάνει μεν κριτική, αλλά σπρώχνει στη σωστή κατεύθυνση. Δε λέμε "μην κάνετε αποκρατικοποιήσεις", λέμε "και λίγες κάνετε και αργά τις κάνετε και άτσαλες τις κάνετε". Μια άλλη κυβέρνηση θα είχε φτερά και θα πέταγε"!

Ομως ο Κ. Καραμανλής δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για την πολιτική που θα εφαρμόσει, αν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, γεγονός που αποδεικνύει το "επικίνδυνο" του ρόλου που έχει αναλάβει.

Απαντώντας στην ερώτηση ποιες πολιτικές σας αποφάσεις θα χαρακτηρίζατε ως πιο σημαντικές είπε: "Τις σημαντικές αποφάσεις δεν τις έχω πάρει ακόμα και δε θα τις πάρω βέβαια ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πραγματικές βαριές αποφάσεις έπονται των εκλογών"!

Ακόμα πιο επικίνδυνη είναι η πολιτική κάλυψη που προσφέρει στις πρόσφατες φασιστικές "απόψεις" του Α. Ανδρεουλάκου για συγκέντρωση των οικονομικών προσφύγων σε ξερονήσια. Χαρακτήρισε "ατυχείς" (!) τις δηλώσεις και έσπευσε μάλιστα να τις δικαιολογήσει, λέγοντας ότι "καμία φορά πιανόμαστε από μια δύο λέξεις και προσδίδουμε ένα περιεχόμενο που δεν είναι κατ' ανάγκη αυτό το οποίο θέλει να πει ο ομιλών"!

Πάντως, τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθεί η ηγεσία της ΝΔ είναι ορατά. Οχι μόνο δεν καρπώνεται τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης, αλλά παρασύρεται από αυτή, ενώ στις τελευταίες περιοδείες του η υποδοχή που του επιφυλάχτηκε άγγιζε τα όρια της "σιωπηρής" αποδοκιμασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μόνη αντιπολίτευση(2009-10-09 00:00:00.0)
Νέο επεισόδιο προεδρολογίας(2004-11-11 00:00:00.0)
Επίδειξη υποκρισίας...(2004-09-14 00:00:00.0)
"Λέμε στον Σημίτη προχώρα"!(1998-05-08 00:00:00.0)
Περήφανη για τη στήριξη στην κυβέρνηση!(1998-05-06 00:00:00.0)
Επιθυμίες και επιδιώξεις(1997-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ