Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συναγερμός και στον Πειραιά

Σύσκεψη, σήμερα, σωματείων στο ΕΚΠ

Σήμερα στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται η σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά,προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα προετοιμασίας για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας.Στη σύσκεψη οι συνδικαλιστές θα ενημερώσουν για τα μέτρα που έχει πάρει το κάθε σωματείο στο χώρο του για την επιτυχία της απεργίας και επίσης θα προσδιορίσουν την πραγματοποίηση 2ωρων - 3ωρων στάσεων εργασίας και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς τις επόμενες μέρες.

Είκοσι ένα πρωτοβάθμια σωματεία του Πειραιά,σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμα τα σχέδια που περιλαμβάνουν: Την αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και τη διεύρυνση της παράνομης ανασφάλιστης "μαύρης εργασίας", το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος. "Η επίθεση αυτή - τονίζεται - ενισχύεται με συγκροτημένο επιτελείο της κυβέρνησης, με ένταση της ιδεολογικής τρομοκρατίας, με την προσπάθεια εξαγοράς, τη φθορά των συνειδήσεων, τον παροπλισμό και την υποταγή του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου".

Τα σωματεία καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις η οικοδόμηση από τα πρωτοβάθμια σωματεία ενός μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης. Είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και η ενίσχυση του ταξικού ρεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ