Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στα δικαστήρια συνδικαλιστές

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

H εταιρία ΦΙΛΙΠΠΟΥ σέρνει ξανά εργαζόμενους συνδικαλιστές στα δικαστήρια με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Η μήνυση της εταιρίας εκδικάζεται στη Θεσσαλονίκη σήμερα.

Παρ' όλο που οι συνδικαλιστές δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο για τις παράνομες απολύσεις τους, η εταιρία αρνείται να τους επαναπροσλάβει και καταφεύγει ξανά στα δικαστήρια με τις γνωστές πια κατηγορίες περί συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο Σύνδεσμος Πλινθοκεραμοποιών και Αγγειοπλαστών Θεσσαλονίκης σε χθεσινό δελτίο Τύπου ξεσκεπάζει την τακτική της βιομηχανίας ΦΙΛΙΠΠΟΥ και σημειώνει:"Η εταιρία πίστευε και πιστεύει ότι με την ποινικοποίηση των αγώνων μας, θα καταφέρει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των ταξικά αγωνιζόμενων συνδικαλιστών. Στόχος αυτής της τακτικής είναι να μην τολμήσουν οι συνδικαλιστές να σηκώσουν κεφάλι, ενώ έμμεσα στέλνει μήνυμα στους υπόλοιπους εργαζόμενους, πως αν διαμαρτυρηθούν, θα έχουν την ίδια τύχη".

Το συνδικάτο δηλώνει στην ανακοίνωσή του ότι γελιέται η εταιρία αν νομίζει ότι θα μπορέσει να κάμψει τους εργαζόμενους συνδικαλιστές με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου: Να συσπειρωθούν στο σωματείο και να παλέψουν συλλογικά, για να δοθούν λύσεις στα αυξημένα τους προβλήματα. Να καταδικάσουν τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, για την απουσία τους από τους αγώνες του κλάδου.

Καλεί, επίσης, την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΘ, την Ομοσπονδία και τη ΓΣΕΕ να πάρουν θέση στο πρόβλημα "και όχι να σφυρίζουν αδιάφορα".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ