Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Συντονίζονται και δραστηριοποιούνται

Σε συντονισμό και κοινή δράση για τα τεράστια προβλήματα του κλάδου προχωρούν τα σωματεία εργαζόμενων και συνταξιούχων του κλάδου μετάλλου,όπως αποφάσισαν σε προχτεσινή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, που διοργάνωσαν τα Σωματεία Μετάλλου του Πειραιά, της Αθήνας "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" και της Ελευσίνας "Η ΜΑΣΙΝΑ".Σήμερα κιόλας τα σωματεία θα πραγματοποιήσουν παράσταση στις 12.30 το μεσημέρι στη ΓΣΕΕ, όπου θα συναντηθούν με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας για να συζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου. Τη Δευτέρα το μεσημέρι τα σωματεία θα επιδιώξουν συνάντηση και με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Μετάλλου.

Επίσης στη σύσκεψη αποφασίστηκε άμεσα να πραγματοποιηθούν μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Ταμείο Μετάλλου και στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων,όπου θα απαιτήσουν να μην προχωρήσει η συγχώνευση του Ταμείου με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις των σωματείων για την εξυγίανση του Ταμείου, αλλά και για τα άλλα προβλήματα του κλάδου. Στη σύσκεψη καταγγέλθηκε η νέα απαράδεκτη απόφαση του Ταμείου να δοθούν ακόμα 80 εκατομμύρια δραχμές στο Ταμείο των εργατοπατέρων!

Ολοι οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις προθέσεις της κυβέρνησης, μετά τις ΔΕΚΟ, να προχωρήσει στο ξεπούλημα της αμυντικής βιομηχανίας. Αναφέρθηκαν στη συγχώνευση του Ταμείου Μετάλλου με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ που προωθεί η κυβέρνηση, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ναυπηγεία, αλλά και σε μια σειρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Εντονα επισημάνθηκε η τεράστια καθυστέρηση για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Καταγγέλθηκε έντονα η μέχρι σήμερα στάση της ΠΟΕΜ,που δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, για το συντονισμό των αγώνων των εργαζομένων, αλλά αντίθετα συμμετέχει σε "κοινωνικούς διάλογους" απάτης με την κυβέρνηση. Για όλα αυτά, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, είναι επιτακτική ανάγκη τα σωματεία του κλάδου να συντονίσουν τη δράση τους για να μπει φραγμός στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ