Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΙΝΙΟΝ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Αναλάβετε τις ευθύνες σας"!

Να αναλάβει η κυβέρνηση, έστω και τώρα, την πολιτική ευθύνη και να παρέμβει για να μην κλείσει οριστικά το ΜΙΝΙΟΝ και οδηγηθούν στην ανεργία οι 400 εργαζόμενοί του, απαίτησε χτες από τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα το επιχειρησιακό σωματείο σε έκτακτη συνάντηση που είχε μαζί του. Κάτω από την έντονη πίεση του σωματείου, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να συγκαλέσει σήμερα το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη των εμπλεκομένων στο θέμα του ΜΙΝΙΟΝ, σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα συγκέντρωση στο κατάστημα και πορεία προς το υπουργείο, δονώντας για μια ακόμα φορά το κέντρο της Αθήνας με συνθήματα, όπως "Το ΜΙΝΙΟΝ είναι εδώ και θα μείνει ανοιχτό" και"Λιτότητα, ανεργία, αυταρχισμός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός".Στην είσοδο του υπουργείου, τους υποδέχτηκαν οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, οι οποίοι, όμως, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μετά την παρέμβαση συνδικαλιστών και κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στο κατάστημα, όπου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ότι το ΜΙΝΙΟΝ δεν πρόκειται να λειτουργήσει, χωρίς τους ίδιους και τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ