Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σκλήρυνση σε όλα τα επίπεδα
  • Η ηγεσία της ΝΔ πρόσφερε πλήρη κάλυψη στις φασιστικές και ρατσιστικές προκλήσεις του Απ. Ανδρεουλάκου

Τρανή απόδειξη για την ιδεολογικοπολιτική σκλήρυνση που έχει επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα στη Ρηγίλλης, αποτελεί η στάση που κρατά η ηγεσία της ΝΔ απέναντι στις άθλιες ρατσιστικές προκλήσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας με επικεφαλής τον Απ. Ανδρεουλάκο.

Η στάση της ΝΔ ελάχιστα απέχει από την πλήρη κάλυψη στις φασιστικές "απόψεις" του βουλευτή για τους οικονομικούς πρόσφυγες - "πυροβολήστε τους, στείλτε τους στα ξερονήσια"!.

Επίσημα η Ρηγίλλης απέφυγε επίμονα να αποδοκιμάσει και να καταγγείλει τον καλπάζοντα φασισμό στις γραμμές της. Οι αρνητικές εντυπώσεις επιχειρείται να διασκεδαστούν με την "κλήση σε απολογία" σήμερα του Απ. Ανδρεουλάκου από τον γραμματέα της ΚΟ Στ. Δήμα, η οποία όμως γίνεται αποκλειστικά για το θεαθήναι.

Η στάση αυτή αποθράσυνε, όπως ήταν φυσικό, τον γνωστό για τις χουντοβασιλικές πεποιθήσεις του βουλευτή, ο οποίος δήλωνε χθες στα ραδιόφωνα ότι δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να απολογηθεί και μάλιστα επέμενε στις "απόψεις" του παραπέμποντας στα πρακτικά της Βουλής!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής μιλώντας στις 31 του Μάρτη στη Νομική είχε δηλώσει: "Σήμερα η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σ' ένα ανεξέλεγκτο κύμα λαθραίας μετανάστευσης οικονομικών προσφύγων... Επιτέλους, η πολιτεία πρέπει να πάρει τις ευθύνες απάνω της και να επιβάλει ως κράτος δικαίου αυστηρούς και άτεγκτους κανόνες...". Επιπλέον, η Ρηγίλλης είχε αποφύγει, παρά το πολιτικό κόστος, να αποδοκιμάσει ανάλογες δηλώσεις του χουντοβασιλικών, είτε για τον Γλίξμπουργκ είτε για τον Αρη Βελουχιώτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε βέβαια να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι δέσμια του παρελθόντος και "συμβάλλει στη δημιουργία ενός κοινωνικού λαβύρινθου, εντός του οποίου παραμονεύει ο Μινώταυρος της βαρβαρότητας"!

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε με μια απίστευτη σε ελαφρότητα δήλωση, η οποία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για την πολιτική κάλυψη στον Α. Ανδρεουλάκο και στους ομοϊδεάτες του: "Είναι προφανές με τα όσα δήλωσε ο κ. Ρέππας ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει τις απότομες μεταβολές του καιρού"!!!

  • Το ρατσιστικό ξέσπασμα του βουλευτή της ΝΔ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες απόψεις.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ