Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι φιλειρηνικές δραστηριότητες

Το 20ό Δεκαήμερο της ΕΕΔΥΕ, που αγκάλιασε κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα, κορυφώθηκε την Κυριακή, βάζοντας τις καλύτερες παρακαταθήκες για το μέλλον, μέσα από την απήχηση που συνάντησε, ιδιαίτερα στη νεολαία. Οι δραστηριότητες, βέβαια, συνεχίζονται και τα φιλειρηνικά "ποτάμια" ξεχύνονται σε άλλες 4 πόλεις, καταγγέλλοντας το καθεστώς της εξάρτησης της χώρας στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και της παραμονής των αμερικανικών βάσεων και των πυρηνικών.

Ετσι, οι αγωνιστές της ειρήνης θα δώσουν το μαχητικό τους "παρών" την ερχόμενη Κυριακή 24 Μάη:

- Στο Ακτιο,με μεγάλη διαδήλωση έξω από την αμερικάνικη βάση.

- Στην Κομοτηνή, οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με μεγάλη πορεία ειρήνης καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια, με κατάληξη το πάρκο της πόλης, όπου θα γίνει εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Στη Χαλκίδα, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνει πορεία ειρήνης - καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Νέας Αρτάκης στις 10.00 πμ,με κατάληξη το μνημείο της Αντίστασης στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, όπου Θα ακολουθήσει εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Στη Θεσσαλονίκη, οι φίλοι της ειρήνης θα πορευτούν στα βήματα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε για τις 10 το πρωί έξω από το Στρατόπεδο "Νταλίπη" στο Φοίνικα. Από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Αγαλμα του Βενιζέλου.

Εκδήλωση στην Κηφισιά

Η Επιτροπή Ειρήνης Κηφισιάς διοργανώνει εκδήλωση αύριο Τετάρτη 20 Μάη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Διονύσου και Μυρσίνης) στις 7.00 μμ,με θέμα: "Ειρήνη και τα οξυμένα προβλήματα στα Βαλκάνια".

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από την πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης, απαγγελίες από μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και δημοτικούς χορούς από τη χορευτική ομάδα των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ