• Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη
  • - Αρνείται η κυβέρνηση να δώσει παράταση στη διαδικασία καταγραφής των μεταναστών (Λευκή Κάρτα), που λήγει στα τέλη του Μάη, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει τις απελάσεις μεταναστών κατά παράβαση του... - 1998-05-19 00:00:00.0"/>
  • Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη
  • - Αρνείται η κυβέρνηση να δώσει παράταση στη διαδικασία καταγραφής των μεταναστών (Λευκή Κάρτα), που λήγει στα τέλη του Μάη, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει τις απελάσεις μεταναστών κατά παράβαση του... - 1998-05-19 00:00:00.0" /> Δεν παρατείνεται η προθεσμία για νομιμοποίηση | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 19 Μάη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 9
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
    Δεν παρατείνεται η προθεσμία για νομιμοποίηση
    • Αρνείται η κυβέρνηση να παρατείνει και πέραν τις 30 του Μάη την ημερομηνία για την κατάθεση αίτησης για χορήγηση της "Λευκής Κάρτας"
    • Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

    Αρνείται η κυβέρνηση να δώσει παράταση στη διαδικασία καταγραφής των μεταναστών ("Λευκή Κάρτα"), που λήγει στα τέλη του Μάη, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει τις απελάσεις μεταναστών κατά παράβαση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει σταμάτημα των απελάσεων όσο διαρκεί η διαδικασία νομιμοποίησης.

    Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης,ζητώντας να δοθεί μία παράταση στην όλη διαδικασία για τη χορήγηση της "Λευκής Κάρτας" μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να προλάβουν όλοι οι μετανάστες να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

    Ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας στην απάντησή του είπε ότι δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος για την παράταση της σχετικής διαδικασίας και ανακοίνωσε ότι μέχρι χτες το μεσημέρι είχαν υποβάλει αίτηση για νομιμοποίηση 314.000 αλλοδαποί, από τους οποίους οι μισοί είναι Αλβανοί. Αυτό που εξετάζει απλώς το υπουργείο είναι να δοθεί μία παράταση στην προθεσμία που έχουν οι αλλοδαποί για να συμπληρώσουν τα υπόλοιπα χαρτιά που είναι απαραίτητα, όπως είναι το πιστοποιητικό υγείας, βεβαίωση από την Αστυνομία, το υπουργείο Δικαιοσύνης κ. ά. Οσον αφορά τις απελάσεις παραδέχτηκε μεν ότι γίνονται, αλλά είπε ότι απελαύνονται μόνο όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις της ποινικής δικονομίας ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από τα σχετικά προεδρικά διατάγματα.

    Ο Μ. Αγγουράκης στην παρέμβασή του είπε ότι και μετά τις υπουργικές διαβεβαιώσεις διατηρεί τις ανησυχίες του, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά το τέλος του Μάη θα αρχίσει ένα πογκρόμ απελάσεων για όσους μετανάστες δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση της άδειας παραμονής. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι στις 24 του Απρίλη απελάθηκαν 31 Κούρδοι μετανάστες πριν ακόμη προλάβει το κράτος να εξετάσει τις αιτήσεις χορήγησης ασύλου. Και αναρωτήθηκε εάν εφεξής (μετά τις 30 του Μάη) θα απελαύνονται όσοι ζητούν πολιτικό άσυλο, με πρόσχημα ότι δεν κατέθεσαν αίτηση για τη χορήγηση "Λευκής Κάρτας". Μάλιστα ανακοίνωσε ότι σχετικό αίτημα για την παράταση προθεσμίας μέχρι το τέλος του χρόνου έχει υποβάλει επισήμως και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αλβανίας.


    Κορυφή σελίδας
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ