Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Δε βιάζεται η κυβέρνηση

Ενώ οι πιέσεις από τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοϊδιοκτήτες που συμμετέχουν στην εταιρία Multichoice εντείνονται, προκειμένου να επιτραπεί η έναρξη της ψηφιακής τηλεόρασης NOVA, η κυβέρνηση και με την πληρωμένη διαφήμιση των "θέσεών" της, αλλά και με τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Τύπου Δημήτρη Ρέππα, φαίνεται ότι δε... βιάζεται προς μια τέτοια κατεύθυνση. Δε βιάζεται, γιατί προφανώς στο ψηφιακό "παιχνίδι" δεν είναι έτοιμοι να μπουν ακόμη οι Σωκράτης Κόκκαλης και Μίνως Κυριακού. Μάλιστα, ο τελεταίος μέσα από το κανάλι του, τον ΑΝΤΕΝΝΑ, ήδη άρχισε να δημοσιοποιεί και αυτός τις "θέσεις" του, συμμετέχοντας ανοιχτά στις "κόντρες" για το ποιος τελικά θα ελέγξει και θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ψηφιακής τηλεόρασης. Ας σημειωθεί, δε, ότι σύμφωνα με χτεσινοβραδινές πληροφορίες ο υπουργός Τύπου υπέγραψε ως συναρμόδιος υπουργός, το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών με το οποίο ορίζονται τα κοινά τεχνολογικά πρότυπα (ένας αποκωδικοποιητής) στα οποία πρέπει να ανταποκρίνονται οι ενδιαφερόμενοι για την παροχή άδειας εκπομπής ψηφιακού σήματος.

Το θέμα της ψηφιακής αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς - όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί - την ερχόμενη Παρασκευή, στην κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας, χωρίς όμως, όπως διευκρίνισε χτες ο Δ. Ρέππας, να ληφθεί απόφαση.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ

Στην ψηφιακή αναφέρθηκε χτες, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Γεώργιος Κασιμάτης. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, υποστήριξε ότι το θέμα της ψηφιακής είναι καινούριο και για τον ευρωπαϊκό χώρο και γι' αυτό το λόγο είναι "υπό μελέτη".

Ο Γ. Κασιμάτης είχε ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΕΣΡ και τα οποία το εμποδίζουν να ανταποκριθεί στο έργο του. Ο Γ. Κασιμάτης επανειλημμένα έχει θέσει την ανάγκη να επανδρωθεί το ΕΣΡ με επιστημονικό, εξειδικευμένο προσωπικό, υπογραμμίζοντας πως χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, το ΕΣΡ δεν μπορεί να λειτουργήσει και μάλιστα ενόψει των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών. Ο Δ. Ρέππας χαρακτήρισε χτες τις δηλώσεις αυτές του Γ. Κασιμάτη "υπερβολικές" και υποστήριξε ότι μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί λύση γιατί υπάρχουν εγγενείς γραφειοκρατικές δυσχέρειες και πως είναι θέμα ημερών η προκήρυξη για την πρόσληψη των 17 μονίμων υπαλλήλων, που θα επανδρώσουν το τμήμα "Ελέγχου και διαφάνειας" του ΕΣΡ. Θεωρεί επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα υποβολής παραίτησης του προέδρου του ΕΣΡ και ότι η συνεργασία τους είναι "πάρα πολύ καλή".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ