Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
χερακια

ΝΕΟΛΑΙΟΙ και αντιστασιακοί συγκεντρώθηκαν την Κυριακή, προκειμένου να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής στους τρεις νέους ΕΠΟΝίτες Φωλτόπουλο, Αυγέρη, Κιοκμενίδη, που έπεσαν από τα βόλια των φασιστών, για να δουν την πατρίδα τους ελεύθερη (σελίδα 9).

ΤΗΝ ΑΡΣΗ μίας εκ των κυρώσεων που είχε αποφασιστεί να επιβληθούν κατά της Σερβίας αποφάσισε χτες η "Ομάδα Επαφής", θέλοντας με τον τρόπο αυτό να επιβραβεύσει την έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς του Κόσσοβου (σελίδα 16).

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ευθύνες της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ και του Ελληνικού Νηογνώμονα για το ναυάγιο του πλοίου ΔΥΣΤΟΣ και τον άδικο χαμό 20 ανθρώπων, αναδείχτηκαν ξανά χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου και κατατέθηκαν νέα στοιχεία. Το περασμένο Σάββατο τρεις ναυτικοί που υπηρετούσαν στο ρυμουλκό "Αρμός Βασίλειος" βρήκαν τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις (σελίδα 20).

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΘνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπογράφτηκε και τυπικά χτες, μέσα στη γενική ευφορία των "εταίρων". Ο υπουργός Εργασίας συνεχάρη και τις δυο πλευρές που έκαναν δεκτό το... κυβερνητικό πλαίσιο(σελίδα 29).

ΠΟΤΑΜΟΣ λυμάτων ο Ασωπός. Οι κάτοικοι των κοινοτήτων της περιοχής Ωρωπού βροντοφώναξαν κατά της εγκατάστασης των βυρσοδεψείων και απαίτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων για τον καθαρισμό του Ασωπού (σελίδα 35).

ΠΕΡΙΟΧΗ της Πεντέλης το Δασαμάρι, που πυκνό δάσος από πεύκα κάλυπτε το μεγαλύτερο τμήμα του. Το 1995 καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς. Ενα χρόνο μετά οι μπουλντόζες εξόρμησαν. Σήμερα έχουν κτιστεί από μονοκατοικίες έως τριώροφα, μερικά από τα οποία κατοικούνται. Περίπου 35.000 πεύκα έγιναν καυσόξυλα και αντί της αναδάσωσης "φύτρωσε" τσιμέντο... (σελίδα 48).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ