Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαχητική διαδήλωση για την παιδεία

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, γονείς και φοιτητές ανταποκρίθηκαν για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα να βαδίσουν μαζί το γνώριμο πια δρόμο του κοινού αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και με μια μαχητική πορεία δήλωσαν ότι ο αγώνας τώρα αρχίζει. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, στην πλατεία Κάνιγγος, φορείς εργαζομένων εξέφρασαν τη συμπαράσταση στον αγώνα που ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί, ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία των φοιτητών.

Στη συγκέντρωση, εκτός από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, χαιρέτισαν οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, εργατικά σωματεία, αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, του ΣΥΝ, του Μ - Λ ΚΚΕ και της ΑΚΟΑ. Μιλώντας εκ μέρους των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας και Πειραιά, ο Λ. Ριτζάκης είπε ότι οι γονείς, έχοντας διαπιστώσει την ουσία και τους στόχους της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, καλούν και τους υπόλοιπους φορείς να συστήσουν ένα μέτωπο για την παιδεία.

Επίσης συμμετείχαν, με απόφαση των συνελεύσεών τους, οι φοιτητές των ΑΣΟΕΕ και Φιλοσοφικής. Στην πορεία που ακολούθησε το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν "Μέτωπο αγώνα, πανεκπαιδευτικό, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος", ενώ στην κεφαλή βρισκόταν το πανό των φορέων που συνδιοργάνωσαν το συλλαλητήριο με το σύνθημα "Αγώνας για τη δημόσια δωρεάν παιδεία - Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525".

Και κατά τη χτεσινή πορεία, η παρουσία της Αστυνομίας ήταν πολυάριθμη και έντονη, κάτι που προκάλεσε την αγανάκτηση των διαδηλωτών, οι οποίοι φώναζαν το σύνθημα "ΜΑΤ, βία, αυταρχισμός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός". Αλλωστε, την προηγούμενη κιόλας βδομάδα οι εκπαιδευτικοί ζήσανε στο πετσί τους τις δυνάμεις καταστολής της εκσυγχρονιστικής κυβέρνησης.

"Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη", "Εσείς με τον Λαμπράκη και την ολιγαρχία, εμείς με τον λαό για δωρεάν παιδεία", ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, πορευόμενοι από τις οδούς Πατησίων, Σταδίου με κατάληξη στα Προπύλαια, ενώ με το σύνθημα "Παιδεία, ΔΕΚΟ, "Ολυμπιακή", θέλουν να τα βγάλουν όλα στο σφυρί", εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τις προθέσεις της κυβέρνησης, που θέλει τους εργαζόμενους υποχείριά της. Οταν η πορεία έφτασε στο ύψος του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετάνια", ένα τμήμα της κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, χωρίς όμως να πλησιάσει μπροστά σε εκατοντάδες αστυνομικούς, που ήταν παρατεταγμένοι στη λεωφόρο Β. Σοφίας.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στους αγώνες που έρχονται, φωνάζοντας το σύνθημα "Αυτή η πορεία είναι η αρχή, έρχονται αγώνες πανεκπαιδευτικοί".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από την πρώτη μέρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα!(2021-09-08 00:00:00.0)
Καθημερινές διαδηλώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο(2020-06-11 00:00:00.0)
Πανελλαδική η κινητοποίηση(1998-02-26 00:00:00.0)
"Για δέστε μια πρωτεύουσα πολιτιστική... "(1997-02-18 00:00:00.0)
"Στα μπλόκα του λαού... "(1997-02-14 00:00:00.0)
Και τη Δευτέρα ξανά στο δρόμο...(1997-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ