Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακόμα μια φιέστα...

Μια φιέστα άνευ ουσίας και σημασίας ήταν τα χτεσινά εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) στην Καλλιθέα, από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.Παρόντες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Μ. Παπαϊωάννου,ο υφυπουργός Χ. Πρωτόπαππας και οι Β. Παπανδρέου, Θ. Τσουκάτος,γύρω στα 200-300 μέλη τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ της γύρω περιοχής, επίσημοι, δημοσιογράφοι, πολλοί αστυνομικοί, καθώς και το πνεύμα της... "Λευκής Βίβλου".

Η τελετή δημιούργησε το αδιαχώρητο στους γύρω δρόμους και οι ταλαίπωροι οδηγοί δεν είχαν τον ίδιο ενθουσιασμό για τα εγκαίνια και την παρουσία του πρωθυπουργού, με τους συγκεντρωμένους. Πολλοί είχαν εγκαταλείψει και τα αυτοκίνητά τους στις οδούς Μαντζαγριωτάκη και Ανδρομάχης! Χαρακτηριστικό δείγμα της γνώμης του υπόλοιπου κόσμου της Καλλιθέας, που δε συμμετείχε στη φιέστα, ήταν η παρατήρηση μιας κυρίας, που είπε: "Ας κοιτάξει να δώσει καμιά δουλιά στον κόσμο και ας αφήσει τα εγκαίνια".

Τα ΚΠΑ, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα συνεισφέρουν στην... αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την παροχή πληροφοριών στους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την απασχόληση, τις κενές θέσεις, την ανεργία, ενώ θα συνδέονται με το "Εθνικό Παρατηρητήριο Απασχόλησης". Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα εργαλείο, το οποίο στα πλαίσια μετάλλαξης του ΟΑΕΔ, θα βοηθήσει στην εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων για την ανεργία. Η λειτουργία του εντάσσεται στα "ενεργητικά" μέτρα απαξίωσης της επιδότησης ανεργίας, του φαγώματος από τους εργοδότες των πόρων του ΟΑΕΔ, της επιβολής της μιας δουλιάς για δυο και τρεις εργαζόμενους με το ανάλογο μεροκάματο.

Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εργασίας, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Κ. Ευτρατόγλου και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, μετά τον αγιασμό.

Ο Κ. Σημίτης αναλώθηκε στο χαιρετισμό του σε ευχολόγια για την αντιμετώπιση της ανεργίας με φράσεις, όπως "για μας το πρόβλημα εντοπίζεται στη στενότητα εξεύρεσης εργασίας", "θέτουμε για να ελέγξουμε μετρήσιμους στόχους". Επανέλαβε τις εξαγγελίες για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα εξυπηρετήσουν 200 χιλ. νέους, μίλησε για "επένδυση στη διά βίου μάθηση".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ