Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Προμηθέας Δεσμώτης" στη Μακρόνησο

Πενήντα χρόνια μετά τη δημιουργία του στρατοπέδου βασανισμών και εξορίας, στη Μακρόνησο,εκεί όπου γράφτηκε με τα μελανότερα γράμματα η σύγχρονη τραγωδία του λαού της Αριστεράς, μια άλλη τραγωδία, γραμμένη 2.000 χρόνια πριν, ο "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου θα τιμήσει το μαρτυρικό νησί. Η παράσταση, που θα δοθεί, στις 24 του Μάη,εντάσσεται στην καθιερωμένη επίσκεψη τιμής και μνήμης στους αγωνιστές που έζησαν εξόριστοι στη Μακρόνησο, ενώ πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Μακρονήσου και με την οικονομική ενίσχυση του ΥΠΠΟ.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νικήτα Τσακίρογλου,μετάφραση Κ. Χ. Μύρη,μουσική Γιώργου Κουρουπού,κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ,σκηνικά Γιώργου Ζιάκα και χορογραφία Ερσης Πήττα.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Μάκης Ρευματάς, Κώστας Κλεφτόγιαννης, Ζωή Ναλμπάντη, Ιάκωβος Ψαράς, Νόνη Ιωαννίδου, Κώστας Αθανασόπουλος κ. ά.

Σημειώνουμε ότι ο "Προμηθέας" παρουσιάστηκε την Κυριακή, στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, ενώ σήμερα και αύριο θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Η Ελλάδα στη Βρετανία".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ