Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ"
Ατυχείς προσκλήσεις...

Την έκπληξη του λαού της Μαγνησίας για την πρόσκληση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και τον γνωστό "σαλονάτο" Π. Κωστόπουλο ν' απευθύνουν χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ηλία Λεφούση "Κανάλια και Κάρλα", που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στο δημαρχείο του Βόλου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Μαγνησίας".Στην ανακοίνωσή, αφού επισημαίνεται ότι η εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή, επειδή είναι πανελληνίως γνωστή η προσφορά και η αξία του συγγραφέα Ηλία Λεφούση στον κύκλο του πνεύματος και των Γραμμάτων,τονίζεται η έκπληξη όλων για την πρόσκληση στον Κ. Λαλιώτη, ενός πολιτικού, όπως υπογραμμίζεται - αποκλειστικά υπεύθυνου για την καθυστέρηση έναρξης του έργου πνοής για τη Μαγνησία, αλλά και για ολόκληρη τη Μαγνησία.

"Πιστεύει, αλήθεια ο υπουργός - σημειώνει η ΔΑΣ - ότι με χαιρετισμούς σε λογοτεχνικές εκδηλώσεις που αναφέρονται στην Κάρλα θα ξεκινήσει και το έργο; Η υπόσχεσή του το Μάη του '97, για πολλοστή φορά, ότι το έργο θα δημοπρατηθεί το Νοέμβρη δεν έχει υλοποιηθεί, εκτός αν αναφερόταν σ' έναν Νοέμβρη του μέλλοντος. Τελικά εμπαίζει ή όχι ο κ. υπουργός τη νοημοσύνη μας, προσπαθώντας να διασκεδάσει την ανακολουθία λόγων και έργων του";

Στη συνέχεια η ΝΑΣ καλεί τον Κ. Λαλιώτη να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου.

"Εκείνο, όμως, που προκαλεί και εξοργίζει το λαό της Μαγνησίας - συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΑΣ - είναι η ατυχής έμπνευση των διοργανωτών να καλέσουν στην εκδήλωση τον "εκλεκτό" των σαλονιών του Κολωνακίου Πέτρο Κωστόπουλο. Ο ισχυρισμός για όποιες ρίζες καταγωγής του δεν αποτελούν για μας καμιά δικαιολογία. Εντάσσεται κι αυτός στη "νέα τάξη πραγμάτων". Σκέφτηκαν, άραγε, οι οργανωτές της εκδήλωσης ότι ασεβούν στο πρόσωπο του συγγραφέα, ο οποίος, μέσα από τα έργα του εκφράζει και περιγράφει τα βάσανα, τους αγώνες, τις διώξεις και τα μαρτύρια των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, της εργατιάς και των ξωμάχων του κάμπου, καλώντας να χαιρετίσει το βιβλίο του το πρόσωπο αυτό; Εχουν καμιά σχέση "οι κολίγοι" με αυτόν, που με κομπασμό δήλωνε από τα διάφορα "παράθυρα" των καναλιών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων ότι "θα τουφέκιζα όποιον στα μπλόκα με εμποδίσει να πάω να δω τη μάνα μου στο χωριό μου";".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «ντορό» του Τζανακούλη(2004-05-23 00:00:00.0)
Η έκπληξη...(2001-09-27 00:00:00.0)
Προχωρά κι αυτή με ...«βήματα χελώνας»!(2001-07-19 00:00:00.0)
Ξεχάστηκε μετεκλογικά η Κάρλα!(2000-05-04 00:00:00.0)
Δραστηριότητες του ΚΚΕ(1996-11-03 00:00:00.0)
Λυγίζει η Μαγνησία(1996-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ