Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Σε ιδιώτες η τουριστική προβολή

Την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου καταγγέλλει η ΝΑΣ

Σε ιδιώτες παραχώρησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας την τουριστική προβολή του νομού και το πακέτο των 400 εκατομμυρίων που θα διατεθεί για το σκοπό αυτό. "Πρόκειται για μία χοντροκομμένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης μιας δραστηριότητας που θα μπορούσε πολύ καλύτερα να εκπληρώσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση", κατήγγειλαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας". Μεσάζοντα για την κερδοσκοπία των ιδιωτών αποτελεί η Αναπτυξιακή Επιχείρηση της Νομαρχίας, η οποία απλά θα επιλέξει ποιες εταιρίες θα αναλάβουν την τουριστική προβολή του νομού και θα καρπωθούν συνακόλουθα τα 400 εκατομμύρια, ενώ η ίδια θα εισπράξει μόνο ένα ποσοστό 5% επί του ποσού αυτού.

"Αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, ότι ο νομάρχης με την παράταξή του, που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, αλλά και με τη σύμπλευση της ΝΔ προωθούν την κυβερνητική πολιτική της ιδιωτικοποίησης βασικών λειτουργιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της ασύδοτης κερδοφορίας εταιριών - φαντασμάτων, που λειτουργούν στη λογική του φτηνού μάρκετινγκ και απομυζούν τεράστια κέρδη", τονίζει η ΝΑΣ. Παράλληλα, επισημαίνει πως οι παραπάνω παρατάξεις, με την απόφαση που έλαβαν, περιφρόνησαν με επιδεικτικό τρόπο το υπάρχον επιστημονικό και άλλο προσωπικό της Νομαρχίας, του ΕΟΤ, των Δήμων, της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, που έχουν πολύτιμη πείρα και έχουν αποδείξει πως όταν οι πολιτικές ηγεσίες τούς αφήνουν μπορούν να πετύχουν αξιόλογα αποτελέσματα.

Τέλος, η ΝΑΣ καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τους φορείς του νομού, Εργατικό Κέντρο, φορείς τουρισμού, να απαιτήσουν την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου και να ζητήσουν η τουριστική προβολή να γίνει από υπηρεσίες της Νομαρχίας, του ΕΟΤ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με τις επαγγελματικές ενώσεις του τουριστικού κλάδου και το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ