Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικάζουν την αστυνομική βία

Τη νέα επίδειξη του κυβερνητικού αυταρχισμού, με τον άγριο ξυλοδαρμό εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στην Ιονική και το ΜΙΝΙΟΝ, την ίδια ώρα που σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός επιχειρούσε να εμφανίσει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σαν... εθνικό στόχο, καταδικάζουν μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις.

  • Για την αναίτια και βάναυση επίθεση των ΜΑΤ που έκαναν μάλιστα χρήση και νέου τύπου χημικών δακρυγόνων εναντίον εκπαιδευτικών και εργαζομένων, καταγγέλλει την κυβέρνηση με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και επισημαίνει ότι την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο έλεγε ότι η πολιτική που επιβάλλει το Διευθυντήριο των Βρυξελλών και η ντόπια οικονομική ολιγαρχία, έχει την έγκριση του ελληνικού λαού.

Επισημαίνοντας πως οι συνταξιούχοι πριν τρία χρόνια δοκίμασαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο το "σοσιαλιστικό" ξύλο του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει πως η λιτότητα και η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό και τον περιορισμό συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Καταλήγει πως "η κυβέρνηση πρέπει να είναι βέβαιη ότι όλο και θα δυναμώνει η αντίσταση στην καταστροφική πολιτική της".

  • Τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια σε εργαζόμενους που διαδήλωναν για τα δίκαια αιτήματά τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο,επισημαίνοντας πως "για μια ακόμα φορά το σύνθημα "Λιτότητα, ανεργία, αυταρχισμός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός " επιβεβαιώνεται απόλυτα από τα έργα της κυβέρνησης".
  • "Την ώρα που ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, σαν καλός υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών, προσπαθούσε να πείσει ότι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, τα ΜΑΤ αναλάμβαναν να εφαρμόσουν τη "γραμμή" αυτή ενάντια στους εργαζόμενους της Ιονικής, του ΜΙΝΙΟΝ και τους εκπαιδευτικούς" επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.Καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν ενωμένοι την αντιλαϊκή - αυταρχική κυβερνητική πολιτική και τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αποχωρήσουν από κάθε "κοινωνικό διάλογο" και να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική.
  • Το ΔΣ της Κίνησης Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ),διαμαρτύρεται έντονα για τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των εκπαιδευτικών με τραυματισμούς εκπαιδευτικών και ανέργων εκπαιδευτικών, που διαδήλωναν για την κατάργηση της επετηρίδας στην εκπαίδευση, καθώς και τις ταπεινωτικές εξετάσεις για διορισμό.
  • Ο δήμαρχος Ελληνικού Κ. Κορτζίδης με δήλωσή του καταδικάζει την αστυνομική βία και επισημαίνει ότι ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης πρέπει να συναντήσει την καθολική καταδίκη και την αντίσταση του λαού.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οπου απεργός και γκλομπ(2000-02-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1999-01-03 00:00:00.0)
Αταλάντευτα στον αγώνα τους(1998-06-02 00:00:00.0)
Σφοδρή καταδίκη του αυταρχισμού(1998-05-31 00:00:00.0)
Ερώτηση στη Βουλή(1998-05-09 00:00:00.0)
Βάναυση επίθεση κατά τραπεζοϋπαλλήλων(1998-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ