Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΛΕΪ ΟΦ
Κατακτητής της κορυφής

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3 - 1 στην Ορεστιάδα και πήρε το 17ο τίτλο στην ιστορία του

Μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων ο Ολυμπιακός ξαναγύρισε στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ, αφού από χτες το βράδυ η ομάδα του Πειραιά στέφθηκε πρωταθλήτρια για την τρέχουσα περίοδο κατακτώντας το 17ο τίτλο τους από καταβολής της πρώτης κατηγορίας.

Οι "ερυθρόλευκοι" στο πέμπτο και τελευταίο τελικό επικράτησαν εκτός έδρας της Ορεστιάδας με 3 - 1 (15 - 9 σε 29, 15 - 7 σε 33, 6 - 15 σε 33, 15 - 6 σε 29), σπάζοντας παράλληλα και την παράδοση που ήθελε να στέφεται πρωταθλητής η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα έδρας.

Παρά τη θερμή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο από τους οπαδούς της Ορεστιάδας, οι παίκτες του Τζιαν Πάολο Μοντάλι κατάφεραν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα που χρειάζονταν, ώστε να ξεπεράσουν εαυτούς και να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη.

Με εκπληκτικό και απροσπέλαστο μπλοκ, ιδιαίτερα σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και ηγέτη τον Ποπόφ αλλά και τον Γκιούρδα, που από την αρχή αποτέλεσε το... κόκκινο πανί για τους οπαδούς της γηπεδούχου, οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν δίκαια στη μεγάλη νίκη. Αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους πήραν τα δυο πρώτα σετ και παρά το γεγονός ότι η Ορεστιάδα είχε καταφέρει να μειώσει σε 2 - 1, εντούτοις δε φάνηκαν να ανησυχούν και μετέτρεψαν σε περίπατο το τέταρτο και καθοριστικό σετ του παιχνιδιού.

Στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι από την αρχή του παιχνιδιού παρουσιάστηκαν αγχωμένοι, κάτι που φάνηκε και από τα πολλά λάθη στην άμυνα αλλά και στην αδυναμία να σπάσουν το μπλοκ των φιλοξενούμενων.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Ζελιάσκοφ 7+20,5, Μποζίδης 1,5+0,5, Παπάζογλου 2,5+7,5, Σαμαράς 1+12,5, Γραμματικόπουλος 3+7, Μπάεφ 11,5+9 (εξάδα), Κεμανατζής 9,5+7, Αμαξόπουλος, Μπαρμπούδης 0+2, Πέτρογλου 0+1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκιούρδας 11,5+17,3, Κουρνέτας 4+1,5, Ποπόφ 10+10,5, Μέρλο 4+8, Τσακιρόπουλος 7+7,8, Ντράγκοβιτς 6,5+15,3 (εξάδα) Ξενάκης 0, Θεοδωρίδης 0+1,5.

Σε δηλώσεις τους μετά το παιχνίδι ο Ιταλός τεχνικός των πρωταθλητών πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας επισήμανε: "Από τη στιγμή που οι οπαδοί μας μπήκαν στο γήπεδο αρχίσαμε να ελπίζουμε ότι μπορούμε να το πάρουμε. Ηρθαμε γι' αυτό το λόγο και τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι η μεγάλη ομαδικότητα που έδειξε η ομάδα ήταν το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι".

Από την άλλη, ο προπονητής της Ορεστιάδας Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς τόνισε: "Είχαμε μεγάλη δυσκολία στο να κερδίσουμε τις αλλαγές αφού δεν μπορέσαμε να διασπάσουμε το μπλοκ του Ολυμπιακού. Σημαντικό ρόλο νομίζω ότι έπαιξε και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των παικτών μας".

Γ. ΤΖΟΥΣΤΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ